Konektivita do internetu bude! - ale nejdriv je treba vybudovat a propojit sit czfree ostrava. Az budou jednotliva ap propojena (coz nam velice usnadni optika od VSB), potom ma smysl nakoupit konektivitu do netu pro celou sit.
Ale pokud nechcete cekat staci oslovit nejakeho providera a pripojit pouze jedno AP. Ale kdyz se kouknete na ceny a rychlosti, tak vas to asi prejde
já myslím že to zase tak dlouhé nebude - zpočátku se neda počítat s nijak kvalitním a rychlým inetem (využije se to, co už někde na síti je - mgolem (pevná linka), vím o dvou ADSL apod-). Takže ve chvíli kdy se NĚCO MÁLO propojí to bude použitelné. Až bude dost zájemců tak se zařídí nějaká rychlá a garantovaná linka
To mi vůbec nevadí že by ze začatku byl pomalý net mě by bohatě stačilo 64Kbs třeba i něco kolem 56Kbs za cca 350Kč ale jde mi o to aby když dracula zřídí své nové AP tak aby ten net byl co nejdříve k dispozoci. Pak bych neváhal ani minutu a šel si koupit WiFi kartu, kabel a hned bych se připojil.
Ve stredu dne 6.8.2003 byla za ucasti mgolema,shakea,valdy...a zamestnance CVT zjistena prima viditelnost Zelena (strecha) - Dr.maleho (strecha ubytovny).
Neprijemne je, ze do one budovy neni privedena LAN. Zda bude a kdy rozhodnou behem mesice az dvou na CVT.
Nicmene budovat na me strese je mozno jiz nyni. Planuji na pristi tyden schuzku se zajemci o pripojeni....datum, cas a misto sdelim zde.
Schuzka probehla....bylo nas tam celkem 6. Domluva byla nasledujici: antenu a hwap vc. kabelaze si zasponzoruji klienti co se budou pripojovat...jak si to mezi sebou zaridi je na jejich domluve (asi tak aby kdyz jeden vypadne neprisli o AP-cko). Stavaji jiz nakoupeny HW davam k dispozici, takze tady problem nebude. Na druzstvu si nechame podepsat papir...a muzeme stavet. Zatim neni kam spechat..VSB se jeste nevyjadrila. Od konce srpna do poloviny zari jsem pryc. Do te doby nakupte HW, domluvte se mezi sebou a hned jak prijedu vlitnem na strechu. O inetu se vice dozvime dneska.
Cas kvapi a je zapotrebi nakupovat! Takze co jiz pro nod mame: 24dbi dural antenu andrew, router - pc cel266,64 ram, 2,1 hdd, sitovka ISA 10mbit....
Co jeste na sve naklady poridim: sitovku 100mbit pci, hwap, vsesmerovou nebo sektorovou antenu.
Co by jste si meli koupit Vy co se chcete pripojit: hwap, smerovou antenu 24dbi, kabelaz-belden+UTP, skrinku na hwap, konektory.
Nikomu nic nenarizuji...nikomu nic neurcuji...jiste se na spolufinancovani domluvime.
Dale to bude ruzny spotrebni material...kotvy, srouby vruty...listy....ktery nakoupime a ktery se prouctuje....a spolecnymi silami zaplatime.
Navrhuji aby jste potrebny wifi hardware slozili co nejdrive dokud ma mgolem jeste volne ap-cka. Kdo to koupi je naprosto jedno...ale nelze to delat tak, ze nekdo neco koupi a pak se budeme skladat...nejdriv vybrat penize a pak nakupy!
Dejte sem do fora na sebe kontakty at se muzete domluvit. Pokud budete mit penize pokupe staci mi poslat maila a ja to zajedu koupit....(nebo to udelate jinak a jen mi date vedet...koupeno ap awl-14...)
Hele dráculo a k čemu nám bude ta druhá směrovka. Přece jednu dodá VŠB na dr. malého a druhou už máš ne
Co se týče těch lišt a kabelů tak by bylo dobré kdybychom se teď někdy domluvily a šli to na tu střechu změřit kolik toho bude třeba.
Ta druha smerovka se da na AP-cko na dr.maleho.Nebot skola tam smerovku nekoupi - a vsesmer nam nemohou pujcit k nam na strechu. Ale pokud si to chcete vymenit klidne zacaluju smerovku a vy kupte vsesmer (13dbi=5-9tis)