Chtel bych se te zeptat jestli je to ten Zabreh u Sumperka???? Protoze jestli jo, tak ja sem ze Sumpru a mam taky zajem.....a v sumpru je nas i vic zajemcu akorat nam chybi nejaky reseni......
To je jednoduchy. Server s bezdratovym pripojenim na net + dalsi wireless kartou pro pripojeni uzivatelu se da nekde na strechu (to neni zas tak jednoduchy). A ostatni se na to muzou pripojit. Ja resim hlavne umisteni toho servru, lidi by nebyli problem, ale chce to sehnat levne karty.
Takze pokud tomu dobre rozumim stacilo by jen sehnat karty???? No ja mam hodne lidi se zajmem jak sumperaky tak zabrezaky.... :-) mas ICQ????? Skusim se kouknout po nejakych tech kartach :-)))
Karty by se dali sehnat na za 2600 do PCI slotu (Z-COM). Anteny 1500-3000 . Kabel 2m 400,- . Pigtail 490,- Je jich ale nedostatek, nejdrive udajne v listopadu.Chci je obednat, start site v Zabrehu planuju na leden-unor. Zalezi na lidech ktere oslovim, kdy sezenou penize...
Jeste cekam nez se rozhodne jeden, ktery ma bezdrat, dosti by nam to pomohlo. Nove pripojeni neni zrovna to nejlevnejsi, ale i tak by se to dalo realizovat. Do zacatko planuju 256kB linku. ICQ jsem si ted nainstaloval : 171869672.
Ja jsem jeden z uživatelů od Tassadara ze site.
Potřeboval bych poradit ohledně bezdrátového připojení.Máme doma sí? 3 lidi přes koaxiální kabel (rychlost cca 10Mb/s, 50 Ohm) a chceme se připojit všichni přes jednu anténu.Potřebujeme zjistit, jestli by šlo připojení na koaxiál bez toho,aby byl pořád zapnut jeden počítač jako server.Jestli neexistuje rozbočovač na koaxiální kabel.Nechceme moc předělávat koaxiál na kroucenou dvojlinku (pokud to nebude nutné), protože to je velmi náročná práce v terénu. Moc prosím poraďte! Díky FUNKY
No, nazdar lidi, jsem z olomouce a vidim tady vase dilema. rozhodne do toho jdete! mam tam u vas nejaky znami, ale ty uz maj pevny pripojeni do netu.
FAQ: pripojeni lokalni site do wirelles.
>> hmm, no jeden komp nemusi byt furt zaply, ale potom by musel mit k nemu kazdy pristup aby ho mohl zapnout, kdyz by chtel surfovat na netu, nebo neco delat treba s dalsima lidma co jsou pripojeni pres wirelles. Jakou rozdvojku myslis??? musis mit specialni kartu na wirelles 2.4GHz, a tou se napichnes do site. no a na ostatnich kompech pak nastavis IP adresu brany do netu a proste jedes . Nic predelavat na kroucenou dvoulinku nemusis.