Tak APcko je na stozaru a vysila. Je na kanale 1 essid je:
CZFree.NET.Poruba.vsb01
Vsichni co to testujem se pripojujem jako 192.168.1.x, takze kdyz si vyberete nejakou ip
a date broadcast tak uvidite jestli tam s vama treba jeste nekdo je :-)
Kazdopadne overit silu signalu jde, zitra by to melo byt pripojene na optiku a melo by to zacit pridelovat spravne ipcka pomoci dhcp .. A pak bude mozne i nekam pingat a nejake ftpko na testovani natahnem ..
Jinak fotky z instalace doda snad zitra VojBar
Jeste mozna dodam, ze se jedna o AP na stozaru radioamateru na budove nove knihovny v Porube. V budoucnu tam bude sektor 180 stupnu smer hlavni trida, nyni zatim vsesmer ..
No tak to jste mě pěkně naštvali, protože mi rušíte signál. Vysílám od sesteráku už 2 měsíce na kanále 1 a víte že platí kdo dřív příjde....... Tak to prosím vás změňte
Petr
Tak dneska se podarilo umistit a rozjet AP i na ekonomce v centru.
Pokud se budete konektit na Porubu nebo na Centrum pro vyzkouseni, tak pouzivejte:
10.152.16.10-10.152.16.255 Poruba
10.153.16.10-10.153.16.255 Centrum
Defaultni gateway je v obou pripadech X.16.1
Byl zprovoznen tunel po optice ceuntrum-poruba takze si muzete vyzkouset pingy mezi branama centrum-poruba, pripadne zitra na to pripojim AP, takze pak i moje AP a ftpko.
No, pokud jste skenovali okolí je to chválihodné, ale protože vůbec nevysílám směrem k VŠB tak jste mě najít nemohli, ale můj klient vidí jak na mě tak na VŠB a rozdíl je pouze 5 stupňů, takže se ty signály míchají.
Kdyz scanujes tak chytis klienta pouze v pripade, ze zrovna vysila .. Jinak nemusis najit ani AP, ktere zrovna nevysilaji .. Spousta komercnich AP nebroadcastuje essid ...
Tak jsem se zkusmo pripojil na node vsb. Nutno podotknout, udaje zavisi asi na antente, coz ta moje je spis cantenta ). Cili s plechovkou od parku (byly dobre), od oka 3cm na vysku dratech a 6, 5 cm umisteny od spodku plechovky, jako klient bylo WL-A14, pigtal 2m z iWifi.
Nameril jsem tyto udaje:
Prenos pres ftp wincmd ukazoval mezi 45-60Kb/s, (nic moc filmy shaku)
Ping (100 pingu) : 6ms prumer, 2% ztraceno
Kdyz jsem tahal i pingal, 302ms prumer, 19% ztraceno (cim to ?).
Jinak jsem chytil chytil jeste nakou sit bez nazvu, a potom od koruny liveanddeath (nevim co to je)
Ale jinak jsem spokojen). Ty zraneni pri vyrobe doufam budou stat za to )))