podle manualu SFH203 by slo maximalne krmit tuhle diodu 40Voltama, clock pouziva 12 a oni sami 20V kdyz meri jeji kapacitu. Mohl by jsi to treba zkusit trosku napumpovat na vetsi napeti? Mela by se snizit kapacita te diody, me by zajimalo jaky to bude mit vliv na ten sum. I kdyz kdyz pouzivas proudovy zdroj..., (kolik V je ted na ty diode?)
Něco kolem 6V. Snažil jsem se, aby na tranzistoru bylo kolem 5V. Jeden teslák mi říkal, že na to kdysi mněřili a BFR91 má nejmenší šum na 6V mezi EC a proudem kolem 1mA.
Skusim to trochu vosolit. Ale efekt bude asi neměřitelnej s mým vybavením. Osciloskop má už problémy zobrazovat obdelníky 15MHz. Ukazuje hybridy bez vyšších harmonických.
kdyz postavim ronju a upevnim ji systemem balkon - balkon (panelak na sidlisti), jak se bude vysilajici bod jevit z druhe strany kousek od osy (tzn. soused na vedlejsim balkone, okno za prijimacem)?
protoze jestli nekomu budu porad svitit do okna, tak me brzo prijde zabit.
podle fotek mi to pripada, ze i kdyz neni foceno uplno z osy, porad je tam dobre videt docela silnej zdroj cervenyho svetla.