Mňo, pri velké inventůře sí?ových karet jsem narazil na SMC ISA Elite. V nastavení medií umožnuje zvolit kromě obligátních BNC, AUI a UTP zvolit "StarLAN 10". Po zevrubném zkoumání jsem zjistil, že je to ethernet po UTP, ale bez line integrity test signálu. T.j. když na lince nejsou data je tam ticho.
Pokud se taková karta dá na obě strany, tak link integrity test impulsy není třeba generovat. Tím se zapojení podle páně highlandera o něco zjednoduší...
Dik, jo. UTP je jen prodloužená ruka AUI o "testovaci impulsy".
Ale kupodivu se ta StarLAN necha povolit jen na UTP konektoru... hlavně, že to jede.
Krom toho postřeh k té brutální lešenářké konstrukci o pár postů před. Ten zaměřovač se čtyřmi šrouby a někdy jehlanem, či kuličkou uprostřed je pěkná hovadina. Nevím proč to pořád všichni kopírujou.
RYS: MOSFET - Ondřej Tesař na tuto chybu před časem upozorňoval tady i na své stránce.
STB: vtip té mé konstrukce je v tom, že vertikálně se míří vysouváním lupy. Tím pádem odpadá nejvíce namáhaný kloub. Ohnisko se pak nastavuje šroubováním "sondičky" s fotodiodou.
Hlavní vtip je v tom, že krycí roura (PVC vypancéřovaná na exponovaných místech hliníkovým plechem) se odklopí a použije se bywoková metoda - čočka promítá obraz vysílač a pouliční lampy na stínitko a není problém to během několika sekund nastavit. Zatím to bylo testováno na 750 metrů a OK.
Ta konstrukce se čtyřmi šrouby mě potom přijde jako kanón na vrabce.
Ad komín - já jsem to řešil pomocí šroubových tyčí. Část konstkukce je vidět na mých stránkách. Bohužel to nebylo celé vyfoceno. Dodávám, že náš komín je pěkný šišojd a ještě jsem na to z druhé strany přidělal anténu.
Krom toho většinu našich želez mám právě sundanou a chystám se to všechno natřít. Jak to bude hotové a opět namontované, tak pučim digitál a všechno nafotim...
Bobbik: laser.webpark.cz - Ronja a Fotky. Je tam naskenovan inkriminovany drzak z boku. Lupa prumeru 9cm z GME je uchycena do velke kabelove pruchodky taky z GME. Tudiz lupa se vysouva nahoru a dolu.
Bobbik: To vubec neni tesne. Kryt se nasazuje az po zamereni. Ostane zakrytovani je tam jen z psychologickych duvodu.
Jinak prach, hmyz a snih se vali volne skrz aniz by to vadilo funci. V montazi na komine byla vevnitr nafoukana docela slusna zavej snehu a stale to jelo. Jinak donedavna se pri kazdem vetsim desti pres komin valila voda primo skrz rouru az to pekne zrezlo. Ted to mam sundany a natiram a natiram...