Mam takovy problem: chci bezdratove spojit nekolik PC, pricemz muj PC by fungoval jako accesspoint. Problem je v tom, ze mi absolutne nejde nakonfigurovat sitovka - Z-Com XI-626 PCI, chipset Intersil Prism 2.5. Zkousel jsem nekolik linuxu, upgradoval wireless-tools, a nic. A asi v nich je problem. Nejde mi napriklad nastavit frekvence karty, kdyz zobrazim iwconfig, ukazuje mi to ve vypisu frekvenci pres 42 GHz... Jako ovladac je standartne natahnut modul orinoco, orinoco_pci a hermes. Delam neco blbe? Nebo jak na to? Zatim nikdo, koho jsem se ptal, mi nebyl schopen poradit. Vzdyt tahle sitovka se prece v hojnem poctu pouziva, ne? Dekuji za jakoukoliv radu.
no dobre... ovladace jsem stahnul, problem je v tom, ze nejdou vykompilovat. v /usr/src/linux-2.4.20-8 (ci tak nejak - proste u zdrojaku kernelu) jsem spustil make config a v Makefile u zdrojaku ovladacu jsem nastavil KERNELPATH, aby novy .config nasel. problem je, ze se kompilace zastavi treba uz na 180. radce - jak chapu z hlaseni make, pry kvuli spouste chyb na zacatku ci co. Prosim, mohl by mi sem nekdo napsat uplne kompletni navod, jak to vykompilovat? Rekneme, ze mam uplne cisty system - co vse musim udelat, nastavit etc, abych mel nakonec funkcni hostap_pci? Ja vim, ze mam dost blby otazky, ale prosim, pomozte nekdo...
Ja si myslim sumixi, ze by ses napred mel trochu vic pokamaradit s Linuxem a pak se teprve snazit delat takova zverstva jako kompilovat a patchovat vlastni kernel..)) Byt tebou tak ted nekoho poprosim aby mi to udelal/ukazal....
4 plysak: no to mas pravdu Ja uz se s nim pomalu zacinam kamaradit, i kdyz je mi teprve 16 let . Proble je v tom, ze chci rozjet bezdratovou sit a tak na tom proste musim makat at chci nebo ne - a to je nevyhnutelny. Nastesti jsem to uz vykompilil, ale jen pod RedHatem 9 - potreboval bych to narvat na slack 9, kernel 2.4.20, ale nejak se mu to nelibi. Je mozny pri kompilaci ovlivnit, na jakym kernelu to jeste pojede? Bohuzel u slacka nemam zdrojaky kernelu...
Moduly jsou vetsinou zavisle na verzi jadra. V nasem pripade je
treba vzdy instalovat dohromady jadro, ovladace, wireless tools.
Pro zacatecnika vede nejsnazsi cesta vede pres kompilaci i na
Slackovi - opakovani matka zrucnosti! Jinak lze prelozit jadro,
moduly i wireless tools na RH a prenest to na Slacka. U wireless
tools je ovsem eventuelne uskali se sdilenymi knihovnami.
Pokud zacatecnikovi jde o hlubsi proniknuti do linuxu (unixu),
je snazsi se rovnou ucit jadro problemu, nez se ucit "jak se to
dela na RH" a "jak se to dela na MDK". Tot muj nazor.