ja som vychadzal cisto z nameranych hodnot ta plechovica pravdepodobne naozaj taky zisk nema, ale ja som si nemohol pomoct, ked som si porovnal tu 14dB a plechovicu. btw tie zavrtne skrutky boli neskor vymenene za zapustne sroby. myslim ze mi k tomu vysledku trochu dopomohlo aj umiestnenie ziarica viacej do stredu plechovice a presna konstrukcia, snazil som sa ju previest co najpresnejsie.
vlada, strbinovku som robil aj podla tvojich navodov. postnem viacej info o nej, ale nebudem sa nejako velmi zaoberat detailami, kedze ty uz mas celkom pekne spraveny cely prehlad. btw spravil som si vyrobny vykres v AutoCADe teda ten tam asi akurat postnem. Pripadne bude rad, ked poslel nejake info co sa da do toho vykresu da pridat.
btw este by ma velmi zaujimalo akou technikou si robil ten kuzelovity ziaric. ja som ho spravil z cca 1mm medeneho plechu a trvalo mi _hodne_ dlho kym som ho poriadne vytvaroval. napajkovany bol priamo na N/F konektor, ale ako vravim , tvaroval som ho cisto sperkarskymi kliestai co je na 1mm plech dost sila
Vlado diky za upgrade tvych stranek. Ja jsem vyrobil zatim jen jednu sterbinu. Nemel jsem chut se poustet do kuzeliku (nejak jsem si neodvodil jeho rozmeri), tak jsem tam proste maletoval tycku, jako je v plechovce. Antena si myslim sviti dobre, nejvzdalenejsi klient je 1,5 km od ni.
Mam v planu jeste dalsi kusy, tak je vyrobim podle tvych zmen i s kuzelikem. Pak porovnam obe anteny, jak se vuci sobe chovaji.
Jeste k vyrobe. Pokusel jsem se prorezavat sloty flexou, ale nejak jsem nemel uspech. Proto jsem jen navrtal jeden otvor ve slotu a kamarad v praci me to projel na freze. Skoda ze neni NC, to by slo jinac od ruky.
Timto take dekuji tobe za dobry navod na stavbu tak kvalitni anteny.
Ahoj Beny, dik za potesujici feedback. S tyckou to urcite v pohode pojede, nejsme radioamateri, PSV 1:2,5 nas nerozhazi
Ta merici sterbinovka s vymenitelnou sondou se mi tu vali, takze prilezitostne zkusim jak hodne se nahrada kuzeliku tyckou v praxi projevi na sile signalu. Nemelo by to byt vic jak pul decibelu nebo decibel, bude to tezko meritelne. Nic neslibuju, neni cas a hlavne moje stanoviste ani zdaleka nesplnuje pozadavky co jsem uvedl v predchozim prispevku. Jestli se toho nekdo chce ujmout, tak antenu milerad zapujcim.
Misto rozbrusky zkus primocarou pilku. Chce to platek na kov s jemnymi zoubky a hlavne spunty do usi. Do flexy je lepsi nejaky "ojety" (mensi) kotouc, ktery zajede hloubeji a reze pod vetsim uhlem.
Taky vrele doporucuju udelat si sablonku.