Co se tyce "informacniho srazu" ja muzu temer cely pristi
tyden 21.-25. cervence a stoprocentne dva tydny v srpnu,
ale bude-li treba, prizpusobim se i jindy. Misto pro sraz by
mohlo byt primo u komina.
Ostatni zajemci se zatim neozyvaji, takze asi ani nema
smysl jim posilat PMka - no snad se jeste nekdo najde.
Pokud jde o Pernerovu 61, mam tam k dispozici byt cekajici na rekonstrukci, kde se zatim nebydli. Rad ale prispeju k tomu, aby tam do budoucna byla konektivita. Zatim jsem to s lidmi v baraku neprojednaval, ale predpokladam, ze minimalne jeden nebo dva dalsi by zajem o pripojeni meli.
Jinak do konce cervence jsem v Praze, takze nejaky vecer nebo odpoledne bych mohl s necim pomoct. V srpnu si uz chci brat dovolenou, takze bych navrhoval udelat sraz behem pristiho tydne nekdy odpoledne, at nam to neusne :-).
Jak to vypada s hardwarem, mame uz nekdo neco (anteny, AP, ...), co by se na ten komin montovalo? Ja zatim muzu poskytnout cca 25-30m neokonektorovaneho Beldenu H1000, ktery mam doma a jsem schopen zbastlit i nejakou tu antenu.
Tak navrhnete nejaky cas - kdykoliv krome utery.
K netu se dostanu az v nedeli. Antenu ani kabel
zatim nemam (nevim kolik ceho bude treba),
akorat jedno "odlozene" pentium75.
Jeste me napadlo do budoucna, ze by na tom komine
mohla byt webkamera. S tim ale nemam zadne
zkusenosti.
16.07.2003 v 13:19
chykulayb
Newbie
nezapomente na krizikovu 117 - uz davno mam vsechno pripraveno!
Ctvrtek se mi hodi, budu tedy cekat v 18.00 pred Pernerovou 50.
Bylo by dobre, kdyby mohl prijit take COOL, nebo nekdo, kdo by vylezl
na vrsek komina a udelal nejake fotky. Fotak mam automatiku ale
na normalni film, takze kdyby nekdo vzal s sebou digital,
bylo by to lepsi.
Cau,
nevite kdo je zpravce nodu CZFree.Net.TberyMaves2 na mape v monitoru neni uveden. Podle skenovani je nejlepsi signal z meho bytu ( Husitská 28 - vedle divadla Ponec ) prave od tohoto nodu.
Cau lidi, byli jste na tom komine vcera? Ja bydlim v Urxovce a i kdyz se zatim neplanuju pripojit, chtel bych pripadne nabidnout skromnou pomoc pri budovani site. Do pondelka mam pujcenej laptop s integrovanou WiFi kartou, na mereni to asi ale nebude pouzitelny. Jo a web kamera (Creative Labs WebCam III USB) se mi uz dlouho povaluje doma bez vyuziti, kdyby ji chtel nekdo pichnout na nejaky zajimavy misto...
Zdarte, mám kámoša co by se chtěl připojit také, bydlí na sokolovské 85/6a (je to ten barák mezi rohovým domem a vysokou školou), má pouze 5 pater, viditelnost je pouze z okna směrem na rohové baráky na karlínském náměstí nebo na opačnou stranu směrem k Urxovce. jedná se čistě koncový bod, odsud se nedá nikam inteligentně signál šiřit kvůli tomu že je stíněný vysokou školou, teslou, baráku co je naproti (dřív tam sídlila coop banka).
Bezva, diky za shrnuti. :-) Priste bych se tam pripadne zkusil objevit, pokud to nebude nikomu vadit.
Jinak jsem mluvil s clovekem, co ma s wifinama jisty zkusenosti (bohuzel ale neni z Phy) a tady jsou v kostce nektery jeho nazory:
- 20m kabelu je fakt moc (drahy a malo trvanlivy ) - radsi dat AP nahoru hned k antene
- pro spojeni s kostelem je 24dB zbytecne moc (pocita ale ALP s natocenim anteny na P50 nebo jste s tema 24dB chteli chytit postranni cast za stavajiciho nasmerovani?). Za primy viditelnosti na danou vzdalenost prej plechovka musi 100% fungovat.
- na mereni by se antena s uvedenym ziskem dala predbezne pujcit, ale nesmelo by se s ni nic stat (mysleno omlaceni atd.)
P-75 asi USB fakt mit nebude, ale souhlasim s tim, ze spojeni ma prioritu. :-) BTW, prej asi do pul roku ma byt webkamera na pamatniku na Vitkove.
jinak pokud budete potřebovat nějak pomoct stačí říct. sice nejsem v praze moc často, ale při realizaci bych s nad něčím mohl být platný. ohledně dvacetimetrových kabelů: je to docela drahá sranda, navíc s příšrně velkým útlumem (2,2 dBm na 10m) k tomu nutno připočíst ještě pigtail, konektory, v příadě že anténa bude dost vysoko je lepší tam dát pro jistotu bleskojistku, takže celkový útlum této trasy je kolem 7 dBm nebo dBi? značky se mi pletou sorry. například tyhaňácka plechovka má zisk 9dBi, úhlel vyzařování je 140 vertikálně i horizontálně, pokud se nebude omezovat karta nebo co tam bude za hw, tak bude ziskovost celkové soustavy pouhých 17 dBi a bude to mět docela mizernou citlivost. Lepší je potom koupit nějakou krabicu s krytím IP66 nebo 65, tam dát to apčko a přimontovat ju co nejblíž k anténám.
dolu natáhnout ethernet a 220V (podobně jsem řešil hlavní přípojný bod na stožáru ve Zlíně. Aj výška je shodná). s zmapováním oblasti bohužel už moc nepomůžu protože karlín z pohledu střech neznám. i když matně si vzpomínám že jsem jako malý si hrál s dalekohledem a ze střechy ( nebo už i dokonce 5. patra) Sokolovské 85 je vidět věžička základky na lyčkárně. možná i kus střechy už si to nepamatuju přesně.
Strechy se trochu daji zmapovat z boku Vitkova (skoda jen, ze je to tam krute zarostly). Kdyz se vyleze na nasep nad trati, tak to je v urovni hornich pater baraku a aspon neco je odtamtud videt.