kmec
Newbie
|
Vcera som sa snazil dopatrat ze co a ako s pripojenim, nieco som uz precital, takze sa to snazim zhrnut a ak to nie je spravne tak ma prosim opravte. Ak by to bolo OK, tak to moze niekto zobrat, dat tomu podobu a vystavit to do FAQ.
Ja som sa konkretne zaujimal ze ako sa pripojit, co k tomu clovek potrebuje, a tak podobne.
Uvod
Podla toho co som pochopil, tak CZFree.NET tvori subor AP (Access Pointov) v sukromnych rukach ktore su navzajom prepojene a tym vytvaraju siet.
Teraz mam otazku: ako je urobene prepojenie jednotlivych AP? (ako som z niektorych prispevkov pochopil, ak chce clovek poskytovat pripojenie dalsim clenom, musi zriadit AP a tym budu vsetci clenmi akoby ethernetoveho segmentu. Tento segment je ale potrebne prepojit aj k ostatnym segmentom aby mohla byt vytvorena cela siet.)
Dalsia otazka: poznam HW zariadenia ktore tvoria AP. Je mozne aby aj PCMCIA karta pracovala v AP rezime? Ak ano, ktore karty to dokazu.
Predpokladam ze dve PCMCIA WiFi karty dokazu oproti sebe fungovat v point-to-point rezime.
Takze: ak by som sa chcel pripojit do siete CZFree.net, potrebujem PCMCIA kartu, ktoru zasuniem do PCMCIA slotu (bud priamo alebo cez prevodnik na PCI) a cez antenu viditelnost na niektory verejny AP. Existuje niekde zoznam verejnych AP siete CZFree.net ? Poznam mapu, ale ako tam rozoznat ze ci je nod koncovym bodom alebo AP?
Ak by som chcel prevadzkovat AP a tym umoznit dalsim ludom pripojit sa ku mne, potrebujem AP (bud hardwareovy, alebo ak dokaze aj PCMCIA karta fungovat v AP rezime tak jednu PCMCIA kartu ktora bude robit AP a potom dalsiu PCMCIA WiFi kartu ktorou sa pripojim k verejnemu AP a tym pripojim aj vsetkych uzivatelov ktori su pripojeni ku mne. Tie dve PCMCIA karty budu zasunute v nejakom kompe ktory bud robit router medzi tymito dvoma sietami.
Dufam ze to nie je velmi vycerpavajuce a ze niekto si to aj precita:-).
|