Nazdarek,
Nez zacnu experimentovat,rad bych se optal jak je to s linuxem a procesory. Mam kompletni zelezo na strechu a ted budu instalovat Linux. Jen nevim jestli tam muzu nechat procesor AMD 486DX4/100 nebo budu muset delat downgrade na intel 486DX2/66. Nerad bych to delal na dvakrat.
Dale bych se chtel zeptat ci poprosit o pomoc pri instalaci v zajmu zachovani jednotnosti site CZFREE. Nemam sice az tak skvelou pozici jako jiní,ale proc to nezkusit. Vse potrebne je (tedy az na druhou Pcmcia).
Tento víkend jeste vylezu na strechu a poridim nejake foto.
Pokud by se do toho nekomu chtelo, ozvete se.
Cus Laxx
ja bych mel podobny, ackoliv preci jen trochu jiny dotaz: zajimalo by me na jakem stoji lze v soucasne dobe provozovat linux pro nase potreby. vzpominam si, ze kdysi meli spoluzaci nakoleji 386ku 4MB RAM bez disku a uzivali to jako router(?) da se to i dnes realizovat? mam nekolik stariku a bylo by mile kdyby se dali k necemu podobnemu vyuzit:-))
Mel jsem 386DX-40 8 MB jako router win95+Winroute Pro na moji UPC 320Kb sit,ale delal mi ping (celkem) asi 25ms,tak mi to prislo hodne a ted mam P-100 + 64MB W2K+winroute firewall 5 a ping asi 3ms. Navic ty wifi karty procak dost zamestnavaj
386 by byla vpohode, 4 ram by mozna chtelo upgrade-nout na 8, ale nejvetsi problem je ze do ISA slotu v 386ce muzes dat tak maximalne PCMCIA kartu v redukci (Avaya), coz te vyjde asi tak o 2kKc draz nez PCI karta ZCOM XI626. Za ty 2kKc bych radsi koupil v bazaru nejakej jinej stroj...