spachal: ten help je cool, jenom tam mas spatnej odkaz na Program PhysDiskWrite ... ale i kdyz sem ho nasel a spustil, tak me to s nim neslo na tu disketu taky narvat, takze sem postupoval moznosti 3 - tentokrat uspesne .)
sehnal sem tedy disketu s dosem 6.22 a s ni uz to slo bez vaznych potizi nainstalovat...
..a sitova karta se mi hned nasla..
takze je ted router doufam pripraven k testovani a nasazeni do provozu .)
rojicek: no ja sem to cet, ale doufal sem ze to pujde bez toho dosu, ponevadz sem nemel disketu a hledal sem reseni jak to obejit, pac to je podle miho nejvetsi kamen urazu na cely instalaci.. kdo dnes pouziva dos? .) a doma mam systemovky jen pro winy, pac proc mit doma dos...
no pokud tam bylo explicitne napsane, ze s WinXX jsou problemy, tak nadeje, ze zrovna tobe to pujde nebyla velka
(kamen urazu to neni, protoze autor zrejme instaluje primo z linuxu)
jinak je i nejaky freeDos, nezkousel jsem, ale pri dalsi instalaci zkusim, protoze 3 diskety dosu 6.22 jsou otrava
> rojicek : nechci rejpat, ale tri diskety? Proc? :)) Staci systemovka (tri soubory) a fdisk.com a format.com :).
To musi proste stacit. Drivery pro rozbehnuti CD se daji nahradit nabootovanim z Win9X CD a to je vse (samozrejme mam jednu disketu se vsim vcetne Volkova a driveru pro CD, takze to neresim). Cely MS-DOS _skutecne_ neni nutne instalovat :) ..
> simi : neni zac, podekuj spise HWSoftovi, ten v tom ma prsty ;) ..
honza
no zase takovy idiot nejsem, ale cely MS DOS je na 3 diskety: a pri kazde instalaci jsem si rikal, ze tohle je uz urcite posledni instalace ms dosu, takze nema cenu delat zadnou jednu bootovaci disketu, ze si ji potom udelam s freedosem.
nicmene to uz jsme asi dost daleko od tematu tohoto vlakna, ta toho nechme
jen takova perlicka: po 25 dnech provozu bez rebootu najednou WISPu ruplo v bedne ukazuje, ze jsem stahl jenom 400MB (pricemz ntop ukazuje spravnych 5.2GB) - ukazuje to bmon i wavemon, vcera nebo predevcirem to bylo jeste ok (ntop a wavemon/bmon ukazovaly stejne)
mimochodem: co mi chybi pridat k ntopu aby generoval spravne ikony? Misto obrazku jako dhcp server, router, medium risk atd tam mam jenom krizky (ne, ze by to nejak moc vadilo, ale nelibi se mi to)
2 jaryn: po par hodinach zkouseni jsem tu kartu prohodil s jinou PCI sitovkou z Win ... protoze to bylo rychlejsi nez presvedcovat WISP, aby ji rozpoznal (Windows nasly ISA sitovku bez problemu)
Jinak se to tady vcetne nejakych rad a doporuceni resilo pred par mesici, urcite je treba extra 3c509.o modul, ale ten ma jeste nejake zavislosti
Disk bol pripojeni na samostatny kanal ako primary master. Skusal som to v dvoch zakl. doskach (s 486/100MHz, 16MB EDORAM a s Celeron450MHz, 32MB SDRAM na doske s iBX) pred tym kernel panicom boli hlasky o nenajdeni balickov.