Hoj, takze par odpovedi. Jak to je delane vnitrne, to nevim, pouze vim nabeton ze ta varianta bez 'H' ma v sobe PRISM 2.5 a o variante s 'H' se obecne tvrdi, ze je bez moznosti regulace ..
Ale asi mas pravdu, proc by to vyrabeli odlisne, ze ;) ..
Abych se priznal, puvodni verzi fw uz nevim, pouze jsem chtel mit provizorni AP v notebooku a tak jsem vzal vsecny 626ky a tuhle picmici a flashnul to vsechno najednou :) .. Pry to slape lepe s hostap (tehdy nejake upravene od HWSofta pro WISP), takze jsem to moc neresil.
Co se tyce konektoru, abych se priznal nevim, kam jsem to pripojoval, ale slapalo to na obou, takze to proste neresim :) .. Pigtail pouzivam 'origos' z I4, nemam zrucnost neco takoveho bastlit sam ;).
Co se tyce toho zisku, je to tak, zkousel jsem i notebook ruzne natacet a docela to bylo znat (polarizace?).
Toz asi tak. honza
to highlander:
proboha , tady uz musim reagovat...
Kvuli dvema konektorum na te karte neni nutno nic zkratovat, pajet, nicit!!! Kdyz se ti nelibi implicitni "diversity" nastaveni, zmena se provede elegantneji zapisem do registru CR10 (RX) a CR9 (TX) - viz specifikace chipsetu PRISM.
Da se tim nezavisle zafixovat konkretni antena (konektor) pro prijem i vysilani, pripadne ovlivnit zpusob prace diversity modu (algoritmus vyberu anteny).
Jinak souhlasim, ze ty MMCX konektory jsou pro mechanicke namahani nevhodne.
řešilo by to totiž známej problém, kdy je potřeba se spojit na velkou vzdálenost,.. A je nutno překračovat povolené EIRP.
Na TX by stačila třeba plechovka a na RX by mohla být třeba 120cm parabola,..
Add1) na tu malou mizernou anténku, chytíš tak rýmu, mám ap cca 30 m od mého baráku a na balkoně mám signál tak 40% kvalita a 25% síla. Z bytu ani náhodou. Pokud dám quada s tím orig. pigtailem, tak je to ok a anténu stačí pohodit někam vedle booka a to jsem tak 2-4 metry od okna, podle toho kam si sednu.
Add2) Konektory - ze zkoumání my vyšlo, že to lépe pracuje na tom, co je dále od displaye, jinak se mi to moc nechytalo ani na quad.
Podle mě je to dobrá karta, jen nevím, jak dlouho vydrží ty konektory při denním používání. Docela by mne zajímalo, kolik je střední doba poruchovosti při denní vypojování a zapojování pigtailu.