V registru Windows je potreba nastavit povoleni routingu. Pokud je to na W2000 Professional, tak se to dela pomoci nasledujiciho klice: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servicies\TcpIP\Parameters a je potreba nastavit klic IPEnableRouter na 1. Pak budou W2000 routovat mezi jednotlivymi sitemi. Kontrola se provede pomoci prikazu ipconfig /all, kde by mela byt polozka Pouziva smerovani IP nastavena na ano.
Co se tyce sdileni adsl, tak to pres Winroute lze. Pro radu potrebuji znat typ ADSL modemu, ktery pouzivas, pak budu schopen poradit.
Na to aby si s tim provider vedel rady tam mam ten Winroute, kterej to preklada pres NAT.
Aby fungoval net ze stanic za server jsem vyresil nastavenim DHCP a spravnym pridelovanim adres. Ten modem si totiz neporadi se statickou adresou a sam ma v sobe DHCP.
Jeste si pohraju s nastavenim toho routeru pomoci upravy v registru a snad to bude vse.
Omlouvam se, ze jsem vas tak odbyl. Pospichal jsem a zase se mi to nechtelo nechat bez omluvy.
to xmasin: v registru mam nastaveno IPEnableRoute, ale presto mi router neroutuje tak jak by mel... Stale jen preposila ping pakety, zadnej jinej paket neprojde
Modem mam Alcatel Speed Touch 510 v4
Uz se mi ho ale podarilo nastavit. Potiz byla s IP adresou na zarizeni pripojene k modemu. V manualu i na infolince tvrdi ze musi byt adresa staticky nastavena (to ale nefunguje), ze zoufalstvi jsem pak uz zkusil i DHCP a ejhle, zacalo to behat.
to pigeon: V manualu k Winroute pisou ze by nemela byt nastavena default gateway... Netusil jsem vsak ze to plati pouze pokud je nastavena staticky. Pokud je pres DHCP, tak to funguje bez problemu.
to lazna: neplete si to. Opravdu to tak je. Pokud to tam neni tak nepreroutuje ani pingovej paket.
to ech00ff: ty zaznamy v route table byly, ale podle jednoho fora bylo napsano ze je vhodne je tam jeste nastavit jako trvale trsy, tak jsem je tam pridal jeste jednou, ale bez vysledku. Sit se chova stale stejne.
Pro to preroutovani je tam ten NAT. Ten se postara o ten preklad. To co jsem mel na mysli bylo ze jsem se nemohl pripojit ze stanice ktera byla za routerem. Ty mely take nastavenou pevnou IP a to nefunguje. Ten modem Speed Touch 510 ma v sobe zabudovanej DHCP a neni schopen komunikovat se zarizenim, ktere ma pevnou IP. Pokud proste neni ta IP v jeho tabulce, tak na nic neodpovida.
Podarilo se mi tedy rozchodit pristup na INET pres router pomoci NAT, ale jen pouze po metalicke siti to jest na rozhrani 192.168.1.1.
Na rozhrani 192.168.2.1 coz je bezdratova sitovka mi to nejede. Uz fakt netusim proc...
Ta moje sit se celkove sklada z jednoho pocitace pripojeneho pres WiFi, ctyr pocitacu pres metalickou sit, jednoho serveru a pripojeni do netu pres ADSL a nejsem to schopen rozchodit.
Obdivuju ty co zvladnou rozbehat sit czfree, kde jich je mnohem vic a mnohem slozitejc zapojenejch. ;o)
Jo gatewaye se opravdu nastavovat nemají, ale jen na rozhraních do vnitřní sítě na té kartě připojené k ADSL samozřejmě být musí. Takže tvoje současná situace je jaká?
Po metalice se dostaneš všude po metalické síti i ven přes adsl i na počítač připojenej wifi? A z toho wifi PC se dostaneš na router a ven a nedostaneš se na PC v metalicke siti, nebo jak je to?
pingem se dopingam kamkoliv i po internetu... jaxem jiz rikal, tak ping proleze vsude, ale zadny jiny paket neprojde, takze propustnost je v poradku, asi mam na routeru spatne nastaveni routovani sluzeb.