Presne tuto konfiguraci provozuji, muzes se prijit podivat. Vse mi funguje bez problemu, fw na DI614+ je 2.18 a fw na DWL900AP je 2.3, 2.5 a 2.57 (na kazdem jiný, jsem linej to sjednotit).
Ja nikde nerikam, ze moje ceny jsou nejlepsi. Jsou tu i jine prednosti, nez ceny. Krom toho se na to muzes podivat, aniz bys koupil jediny centimetr kabelu.
Co se tyka cen, nemyslim si, ze bys u vanetu sehnal DI614 a tri DWL900AP za 5000 Kc. Konkretne DI614 ti dam vzdy levneji, nez Vanet.
to googo:
Netvrdim, ze mas nezajimave ceny. To ne. Ale ja sem tu cenu 5000 s DPH myslel za jedno zarizeni. A za kolik mi teda nabizis DI614 ? Jen upozornuju, ze ve VANETu je levnejsi nez DWL900AP+.
Po precitani prispevkov o DWL-900AP+ som zostal dost neisty ci to mam kupovat alebo ne.
Moja predstava o sieti je takato :
internet
|
|
FreeBsd (router, firewall, cache, pop3 mail)
|
|
DWL-900AP+ (v AP mode)
v v
v v
v v
3xDWL-900AP+ 3xDWL-520+
(v client mode)
|
|
switch/hub
|
3 az 7 pocitacov
Jedna sa o sharovanie netu pre asi 15 pocitacov v dome kde nieje mozne robit strukturku.
Neviem ci to takto bude chodit, teoreticky by to mohlo a podla info v tomto fore som si neni isty :-(
Staci iba jedno AP na pokrytie 3X 900AP+ v client mode a 3x520+ ??
Za kazdym z tych troch 900viek v client mode ma byt switch alebo hub (fakt neviem co tam dat .... nieco s cim to bude chodit) a za nim asi 3 pocitace.
Minuly tyden prisla do CR prvni dodavka 150 kusu DWL900AP+ v nove revizi C1. Tato revize obsahuje novy vykonny procesor ARM9 a uplne prepracovany firmware rady 3.xx Nic neni zatim otestovano, ale predpokladame mnoho vylepseni vcetne konecne korektne fungujiciho prepinani anten a podporu klient modu s 4x modem enabled. Cena je skvela, 3990 Kc bez DPH. Zatim je jich dostatek.
Tak by mě (a asi nejen mě) zajímaly skutečné a nejlépe nějaké doulodobější testy a zkušenosti (spolehlivost, režim klient, apod...) - ne jen že někdo z toho chrochtá blahem.. )
Pokud by režím klient jel jak má (např. jak u WET11 od LinkSysu), tak bych DWL-900AP+ v C1 začal používat. Jináč jako klient zatím víc důvěřuji jiným značkám.
jojo na WET11 nic nemá. obzvláš? od poslední verze firmware jsem s ní navýsost spokojený. pokud vím tak oni ty linksyse používají především jako apčka, prý z dlouhodobého hlediska jsou super, compexy vyhodily a dali místo nich linksyse. nicméně asi záleží na každém. Na každý pád je DWL-900AP+ je stále nicméně na můj vkus nepovedeným a drahým klientem. takže i z téhle pozice stále vítězí linksys.