Dnes jsme s Xliborem zporovoznili PRVNI 100 % funkcni P2P paterni spoj site CZfree.net.OVA. Prvni testy dopadly velmi dobre.Cista datova propustnost se drzi na 4 Mbit/s v obouu smerech. Delka Spoje cini 2 Km a v soucasnem stavu neni 100% prima viditelnost, u Xlibora stini signalu statna briza. Nicmene i tak je tato linka vcelku dobre funkcni (wavemon reportuje quality 86/92 ) , takze nehrozi , ze by nas asi nekdo smaznul. Myslim si jestli se nekdy podari posunout antena o 3 metry u LIBORA a dosahnout tim kyzene prime viditelnosti bude to jeste lepsi .
Takze dalsi zajemci o propojeni na prave vybudovanou prvni trasu v zabrehu - kontaktujte mne , nebo Xlibora
Je zajimave, jak z neznalosti vznikaji famy. Linka Zabreh-Poruba jede uz dva roky a Zabreh st. - Zabreh jih asi 4 tydny. Staci se podivat do mapy na spoje a najdes je, ale nejde Ti uprit dobre PR schopnosti.
Je pravda, ze medialne je treba napodobit Novu, nebot jinak ostatni na strechu nevylezou.
Icemane, opravdu je nutné kvůli každému pokroku na Tvém node zakládat nový thread ? Prosil bych i ostatní aby zvážili před tím, než nový thread založí, zda pro jejich příspěvek není vhodný některý z již založených threadů.
drzme se faktu, a cinu, ne nalad reci:
1.) Co znamena "Tvi klienti"? To jako ze se s Tebou nemohou spojit? To myslis vazne? Tak samo beru Tebe jako klienta Xlibora. (mate svou vlastni linku stejne jako ja). To jako, ze pres tyto spoje nepustim provoz CZFree? Nemas spis pocit, ze o napadani nekoho nekym by slo polemizovat?. Ja jenom reaguji na zavadejici prispevek a pokud neco napadam, tak nepodlozene reci (mozna z neznalosti), ktere jsou vyrceny jako absolutni pravda.
2.) Xlibor byl na mne spojen, sam, prestal spojeni vyuzivat (router zere dost energie, takze to lze pochopit). Nechces snad abych ho premlouval k opaku?
3.) proti spoji na Tebe nemam ani popel, opet na spojove vrstve vidis, ze mezi nami je planovany spoj, takze opet kopes na spatnem hrobe.
4.) Opet na spojove vrstve jsou tlustou carou oznaceny funkcni spoje.
jednak mgolem prakticky hned na začátku řekl (kdo byl na schůzce na FAST, ten by to asi ví) že má link na porubu a že bude k dispozici. O tom samem by mely vypovidat cary v mape, ktere jsem vetsinou delal po dohode s vlastniky nodu. Myslis ze by mgolem daval do mapy sve NODY (vsecky co ma) a pak nechtel pouzit ty linky?
Zajímá mě ale jiná věc - na jedné straně toho P2P spoje je Iceman a jeho AP a co je na druhé straně ?? to se nikde nepíše!
No, mi slo predevsim o to, jak si predstavujete paterni spoj - podle mne je PATER to, co poskytuje nejaky tranzit - teda spoj mezi dvema APckama. Z toho to vypada, ze je u zebe pouze klient - a jiste uznate, ze P2P spoj na klienta nen PATERNI spoj!