Ja myslim ze tomu pro retranslaci se rika repeater ne ? (opakuje na druhou antenu to co se dostane na prvni) bridge je spis jako most mezi nekolika sitema - nebo se pletu ?
V tomhle řešení bohatě stačí jediné AP - protože chce jet jen jako peer to peer - teda jen dva lidé s PCI kartama proti sobě - v tom případě tam spustí hardwarové APčko - to? vše - použije se všesměr nebo směrovky a splitter.
Pokud to není moc daleko a použily by se kvalitní antény, dá se tam udělat pasivní retranslace - nezkoušel jsem to, ale prý to docela solidně šlape (na tu skálu nebo někde jinde namontuješ dvě pořádné antény a spojíš kouskem kabelu - nepotřebuješ napájení, nic)
Fakt je ten, že pasivní retro je asi nejlepší, ale nikdo to zatim nezkoušel, alespoň nevím, ale je to opravdu jen na krátké vzdálenosti. Já potřeboval vyřešit přenos mezi bodama na 10,5km :( proto sháním ten link na ty AP co chroustaj 300mA. Ne však P2P ale MP2MP
Hele, já jedu na 4,75km (podle GPS) přímo skrz vršek lesa (chybí mi 2,5 m abych byl alespoň kousíček nad stromy - protože sousední barák o patro vyšší prosvítá) a jedu 400-650kB/s. Ping je stabilní 2ms. Antény 24dBi a hwAP Dlink900+ se staženým výkonem na 50%.
Proto taky jedu 400-650kBps a ne 850-1000kBps jak jsem na DLinkách zvyklý. Musím to prát defaultně 11Mbit, protože pokud se to snaží o 22, tak se to akorát celé zpomalí. Ale jedu stabilně a? je bouřka, průtrž, nebo horko. Akorát se bojím sněhu, ale to už bude jedna strana doufám na jiné, viditelné, střeše.
Jde o spoj Kladno - Buštěhrad. Pokud se pojedeš mrknout, dej vědět a můžeme zařídit přístup na střechu v Kladně. Ode mne totiž ani neuvidíš kam koukat. Z té druhé strany uvidíš vedlejší vyšší objekty (vodojem a kousek střechy vyššího domu), takže půjde neomylně identifikovat kde to je.
Jestli to není Krakonoš z klfree, tak neznám. Škoda že jsi to nenapsal tak před 2 týdny. To jsem se pracovně pohyboval v Tvých končinách (například jsem byl na Čertovce v Harachově, nebo na Medvědíně nad Špindlem).
Jo teď jsem koukal na statistiky těch bridgů a vypadá to takhle
Send Good Packets 687814
Dropped Packets 899
Recv Good Packets 760876
Dropped Packets 0
Send Good Packets 583779
Dropped Packets 143
Recv Good Packets 640444
Dropped Packets 0
Pec p\S a Pomezni boudy sou jeste Cesko ale je to druhy strana Krkonos - oproti Spindlu nebo kde si to byl ...
Co se tyce me navstevy - fakt me to zajma jak to jede kdys neni dohled - takze se tam urcite vypravym ale az mi pojistovna da prachy za ukradeny auto a ja koupim nove tak to 14dnu bych dal vedet ...