vseobecne bridging je asi to ze mas dve sitova rozhrani
je jedno jestli ethx-ethx nebo wlanx-ethx nebo wlanx-wlanx ale proste se to chova tak ze co prijde na jedno rozhrani tak se automaticky preposle na druhe.. a predstav si to tak jako kdyby si mel HW AP.. tomu davas ip jenom na management tak to sme se pak tvari ten bridge vytvoreny z etch dvou rozhrani.. prost eneni ani potreba nastavovat ip.. chova se to transparetne a nevytvorito zadnej hop v trase.. neni to router je to proste bridge
Asi jsem se nepresne vyjadril - z WDS zarizeni se da udelat bridge,
kdezto z WLAN zarizeni v managed modu nikoli. Takze skrze WDS
se da dojit az k bridge mezi nekolika mikrovlnnymi sitemi. Samosebou
se nebavim o tom, jake to ma vyhody a nevyhody. Alespon jsem to tak
pochopil z README k hostap (citace: 'brctl addif br0 wlan0wds0').
A jak na to ten bridge v managed modu teda? Docela jsem se tomu venoval
a dosel jsem (ne sam) k tomuto zaveru. Nerad bych siril bludy, takze se
zachovam trochu jinak nez ty pred chvili v PMku a pozadam Te laskave
o pouceni.
hostap padej vsem nezavisle na modu )) a navic vychazej z wlan-ng ale tak ze tomu autor ani sam nerozumi staci si procist komentare ve zdrojacich... a co se tyce toho jak to mam ja tak ja pouzivam staros.. a tam to jede naprosto v pohode... a dalsi problem je ze ani manage mod u hostap neni tak jak je to ve wlan-ng..
wlan-ng pouze davaji prikazy FW a ten pak pracuje sam
kdezto u hostap to tak neni..
priklad je takovej ze kdyz vytuhne pc s hostap spadne vse..
kdyz s wlan-ng tak sice je poc seklej ale klienti si vesele mezi sebou povidaj dal...
Mam OVISLINK WL-1100 AP ktery ma dve interni antenky a vysrup na RSMA. Umi mode Bridge a v ovladacich se da nastavovat, kterou antenku AP pouziva.
Chtel bych se zeptat, zda v modu BRIDGE AP pouziva pouze jeden vystup, ktery se musi rozdelit na dva cestou k antenam, nebo zda pouziva pro kazdy link jiny vystup. V tomto pripade bych musel jednu malou antenku odbatlit a dat misto ni RSMA. Do toho se mi nechce kvuli zaruce.
ahoj muzu akorat potvrdit zkusenost s padanim AMATERSKYCH host-ap,pokud chcete nekdo mit stabilni system,tak s pouzitim host-ap toho jen stezi dosahnete.Pouzivejte prosim radeji kombinaci napr.xi626 v modu client (modlete se,aby ta wifina mela signal,jinak se budou host-ap kousat) a treba hw AP(dnes uz stoji od 2000kc).
Nejhorsi kombinace je :
Pokud chcete za kazdou cenu pouzivat napr.xi 626 v modu ap,tak mame po delsim testovani vyborne zkusenosti s minidistribuci STAR-OS,nebo WISP.
Jeden muj router se Star-Os a trafficem 4MBit drzi rekord v uptime:79dnu.
WISP mam doma v routeru,kde mam 2 xi626 jako client,1x xi 626 jako AP a 2x 100M eth.Vse jelo ok,jen jednou de mi kouslo dhcp,ale to nema s host ap nic spolecne.
Pouzivam na misto hdd flash ata disky 16MB.