Ja mam za oknem MMDS antenu a pri zavrenym okne mam signal tak o 3 - 4 dB nizsi. Zajimavy ale je, ze kdyz pri zavrenym okne stahnu zaluzie a natocim je tak, aby propoustely co nejmin svetla, uroven signalu opet stoupne na hodnotu jako s otevrenym oknem.
Ja mam doma za oknem breezenet, a kdyz zatahnu zaluzie a natocim je do urciteho uhlu, signal mi taky stoupne - funguji jako periskop (signal se odrazi o jejich sikme plochy a doleti vys)..
Naprosto zadny ubytek urovne signalu. Teda samozrejme, pokud necucim skrz zaluzie
(natocit tak aby zesilovaly se mi nepodarilo ) ale jinak je vse OK.
Je naprosto jedno, jak je antena vzdalena od skla a pod jakym uhlem
skrz sklo jde. I tady plati omezeni, ze pokud je sklo dale od anteny, je treba
pocitat s krapitek vetsi sirkou svazku, takze pokud je okenko stejne velke
jak antena, pak to chce antenu az u okna, ale okna v panelaku bejvaj vetsi .
Hodne se mi tim zjednodusila sestava a usporila prace. Vrele vsem doporucuju.
Ma to ale nevyhodu - ubytek prostoru v mistnosti - antena neni zanedbatelne mala
Tak mi to nedalo a odzkousel jsem signal zkrs okno doma, Bohu dik mam nova okna a nemam je pokovena, jsou to trivrstva skla a jsou vyplnena argonem /kvuli teplotnim ztratam atd... stejne jako komora v plastu, ze je okno plnene plynem se pozna podle toho ze je zabarveno za urcitych svetelnych podminek z venku do modra a choa s eskoro jako zrcadlo a muzu rici ze signal si ani sekrtne a to to predtim chodilo.
Opravdu si myslim ze nejdou, protoze skla jsme kupoval jaa osobne a firma mi ja az na miste do platovych ramu zasadila, ale pokusim se na to optat u dodavatele jsteli to nahou nepovazuje za standart