Co nejdriv. Do konce mesice zari nakoupim hw a jestli to nepujde se propojit s czfree a s dotstatecnou rychlosti internetu, tak budu nucen zaplatit komernicmu isp, jelikoz v rijnu nutne potrebuji pristup na net.
Tak a je to tady, rozhodl jsem se postavit funkcni AP. Zatim ho necham u sebe na baraku. Ale pokud se najde jine vhodnejsi misto, rad ho poskytnu. Ale jen za predokladu, ze na nej uvidim a budu ho moci pouzivat.
Takze kdo mate zajem, ci o necem vite dejte mi vedet. diky
Ahoj, bydlim v RD v ulici Jasna II, mam vyhled na Dobesku, Bonton a do branickeho udoli, dale pak na Kavcaky atd. Jsem ale zacatecnik, dnes mi kolega o FreeNetu povedel. Mate-li nekdo zajem jsem k dispozici a mohu na domku umistit i AP.
Měl bych zájem připojit se z adresy "Nad přívozem 1". Činžák panelákového střihu, tuším že šest pater (stěhuju se tam až v lednu). Balkón na jižní straně, viditelnost ze střechy bude asi báječná, takže mám zájem o všechny informace týkající se možnosti mého zapojení.
Vzhledem k neprizni pocasi se chysta zelezo. Konfigurace je PII433Mhz/390Mb RAM, 15Gb Hdd.
Zatim je osazen jen kartou 3c905 + ISA rekdukce pro Pcmcia + Pcmcia Orinoco Avaya Gold.(jedna Wlan karta stale chybi).
OS je zatim Slackware 8.0 (stejny jako je na AP BArandov_1) na jadru 2.2.19 . K dispozici je i Mandrake 9.0.
Vzhledem k moznostem teto konfigurace bych rad pouzival veci jako DHCP, WWW , FTP , DNS. Bohuzel nejsem Linuxar.
Takze prosim vsechny, kdo chteji "!AKTIVNE!" pomoci pri konfiraci at se ozvou.
Kabel na antenu jsem objednal(sice jen pro jednu antenu a to na zkousku).
Drzaky na anteny jsem rozkreslil a nechal jsem je vyrobit.
Tot zatim vse.