Myslim, ze jedina potiz je v tom, ze plechovka poskytuje ve srovnani
s quadro-quadkou snaze reprodukovatelne vysledky. Quadro-quad vyzaduje
vetsi preciznost a urcitou zkusenost. To treba nekdo necekal a ted je
zklamany.
Ja zklamany rozhodne nejsem, protoze antena funguje. Delal jsem ji na
kolene, zadna zvlastni preciznost. Ani mne neprekvapuje, ze nefunguje
tip-top.
Ahoj, vsiml jsem si debaty na tema anten. Mam doma Yagi 17Db. Jede fakt z meho pohledu dobre. Ve srovnani s plechovkou ktera ma mit 10Db +-4Db je tak 2-3x lepsi. Je jednoducha a dam moznost ji obsvihnout. Pokud ma nekdo zajem, tak at si prinese fotak, posuvku atak dale. Jen bylo promne prekvapeni ze proti antena Yagi na TV nema reflektor. Coz ji dela jednodusi.
Ahoj Lidičky,
Děkuji Vám, že jste poslaly tolik různých příspěvků, některé rady mám rád !jako za pár stováku anténu, plnej pytel návodů! teď zrovna scháním tu anténu z pár stováků a vůbec nic jednoduchýho to neni, pro účely měření bych radši něco kva kva kvalitního, nemáte někdo tedy pro mne konečné řešení, nebo zajdu nakonec do I4 a za 2700 koupim 24Db anténu.
Seton
a hele, to je ono! zadny slozity a na vyrobu narocny symetrizacni clen!
no tak to kazdopadne vyzkousim, vypada to zajimave. ze by dalsi model
anteny pro czfree?
Jeste, kdyz se tu rozbehla takova debata o antenach, bych se chtel zeptat na vas nazor, jestli je efektivnejsi pouzit jako sektorovku spise bi-quad/quatro-quad nebo plechovku s trychtyrem.
Jenze jak se tady vsude pise, plechovka zari ruznymi prapodivnymi smery obcas, takze predpokladam ze trychtyr to jednak trochu usmerni a za dalsi zvysi zisk, coz potrebuju jako sul ;-D