Ahoj,
je nejaky zajem vybudovat paralelni technickou infrastrukturu k CZFREE, ktera by neresila problem vsehomira a nezakladala by zadne organizace a nevybirala by od clenu penize?
oook: Já doufám, že se nám podaří DEUa přesvědčit o tom, že je to špatný nápad. Navíc co jsem tak různě mluvil s lidma, tak jsem nenarazil na nikoho, kdo by s tímto podivným modelem souhlasil, takže masy jsou na správné straně
Cuz.
Mozna bych se k tomu vyjadril. Vznikla GW do internetu pres TGN. Nikdo vsak nikoho nenuti aby ji vyuzival. Pokud ji vsak bude nekdo vyuzivat, je logicke, ze za ni neco zaplati. To mi prijde korektni a spravne. Zejmena v tuhle chvili si myslim ze to pomuze rozvoji a ziskani novych zejmena "paternich" clenu. Do budoucna to umozni take vznik dalsich gatewaji treba i s jinou metodou platby za internet. A to je myslim to co presne ted czfree potrebuje. Impuls ktery pomuze rozvoji, avsak nikoho nezavazuje k vyuzivani neceho co nechce ...
alp: Nikdo neříká, že nechce platit za internet. Jde o to, že je nesmysl aby APčka, která sama žádný internet neposkytují vybírala peníze od svých pointů za internet a pak je předávala kamsi dál. Prostě a? si to každý internetu chtivý člověk vyřídí samostatně se správcem GW a netahá do toho ostatní. Tečka, šlus. Je to tak těžké pochopit ?
Oukyli tak to pak jo. Ja sem to jen pochopil tak, ze se svola schuzka, kde se prave tohle dohodne ... s tim ze existuje vice variant. Ono je taky ve hre, ze nekteri APeckari by radi chteli nejaky peniz za to ze se o AP staraji (nemluvne o tom, ze ho poridili). To se musi asi vsechno na miste dohodnout ...
Pokud některý APčkář chce rejžovat na tom, že připojuje ostatní, tak a? si to tak se svými pointy klidně domluví a praktikuje. Ale při případné soudní dohře za nedovolené podnikání, a? si taky nese následky.