Clocku myslis si ze se da pouzit KF 907 z byvale produkce tesla???
parametry:
kolektor. I 5-20mA
Zesileni (800MHz) min. 16dB
F (sumove cislo) typ 2,5dB
mam jich doma dost,maj stejny baleni jako to bf907 i vyvody.
Co si o tom myslis?
udelal jsem test - prodavaji se PVC trubky prumer 125 mm a na jednu takovou jsem prilepil tu 130mm cocku (130mm je vnejsi prumer toho drzaku, i s nim). Pod to jsem dal smaltovany nahrivaci drat na rozmrazovani. Je to pevne a dobre to hreje - na 12V to da 24W vykonu. Myslim ze je to lepsi nez ty odpory co pouziva clock. S StB jsme zatim udelali takovou zkousku jine mech. kontrukce ronji, zatim v mini provedeni a az budou obe ty 125 mm trubky s optikou tak i s timhle. Ve foru Minironja je tam ode mne nekde odkaz na 2. strance. Zjednoduseni je v tom, ze jsou oba tubusy ronji z PVC trubek a jsou spolu spojene takze se nastavuji paralelne. Neni to uplne koser ale myslim ze by to mohlo fungovat.
Jak jsem na to koukal tak TP interface je v podstate upravene
to AUI interface, tzn. s receiverem a transmitrem je to take
spojene 2x koaxialem, tj. na jednom opleteni 12V na druhem GND.
Jinak dneska jsem dotělal muj upravený receiver pro laser. Je tam místo odporu u PIN diody proudový zdroj s tranzistorem. Má to výhodu, že se to nemůže přebudit silným světlem z laseru. Zatim jsem to otestoval na stole s osciloskopem. Zejtra s tim skusim přenést nějaký data.
Celý je to postavený v krbici z cupráku s přepážkama.
Clock má pravdu. Pošňák je shit.
Aspoň s tim přijímačem si dejte tu práci a vytvořte ho tylem ve vzduchu. Je to lepší.
Nekmitá to, a míň to šumí. S tim na PCB se to nedá srovnat.
mas to nejak vyfiltrovany kondikama myslim ten proudovy zdroj z tranzistoru? Jako ze to sice dava stabilni proud ale nesnazi se ho to regulovat prilis rychle... zajima me jak to bude sumet.
Nekdo mi rikal, ze by chtel zkusit dat na misto predzesilovace subj. mozna trosku jiny cislo - ze prej vstupni odpor to ma zhruba stejnej (v jedn. az des. kohm) jako ten clockuv FET - no nevim . Mas nejaky predstavy zdali by to slo?