planuju koupi %subj%. Na webu ovislinku se pise, ze AP je vybaven R-SMA konektorem pro externi antenu, je tam i fotka, bohuzel jsem z ni nezjistil, zda se jedna o male nebo female a nikde v dokumentaci jsem na to nenarazil. Nevlastnite nekdo tento AP ??? Jedna se o to, ze nevim jaky pigtail mam k tomu objednat.
Máme ho tady na ověřovací pokusy a rozhodně jede proti DLinkum (900+ a 614+) , proti Edimaxu 7205 (s kterým má asi společné úplně všechno) a hostAP na xi626.
To jo, běží to, jenže dost podstatně to omezuje funkce tohoto AP. Pokud jsem si správně všiml tak tenhle (starej FirmWare nepodporuje ani IP rounting a to je jen kapka v moři)
No nic. Těším se na oficiální řešení tohoto problému.
Tak jeste neco k Ovisovi. Jak uz psasl Jeston mame ho pujcene asi uz 14 dni na testy. Je to uplne stejne, jako Edimax 7205. Jen s tim hlavnim rozdilem, ze tam je reversni SMA a ne ten podelanej konektor, jako u Edimaxu. Takze konektor nemuze za zadnych okolnosti vypadnout. Dale u ivise chybi USB konektor, takze nastaveni jde jen pomoci UTP a SMNP manazeru. V tom je tedy asi ten rozdil 500,- Kc od Edimaxe.
Dalsi rozdil je v trosku delsi dobou od resetu AP. U Edimaxu to dela asi tak 3 pingy, tady kolem 20. S citlivosti je to asi tak na stejno, nezanamenali jsme nejake vetsi odchylky od Edimaxe.
K stelovani vykonu - pouzivame upraveny SMNP manager, ktery mame k Ediamxum. Tam se da nastavit vykon po krocich 0,5mW!!! Fakt to funguje.
Jako klient to jede i proti 626, jen se musi upravit HosAp a vlozit WDS patch. Ten umoznuje komunikaci jak Edimaxu, tak i Ovise proti Zcomaxu 626, ktery je jako AP.
Proti Orinocu AP jsme to ale nerozebehli. Tam nam to nekomunikovalo.
No dobre,ale kdyz porovnas zhruba citlivost proti 626ce?Je to tosame nebo horsi/lepsi?Nemuzes prosim nekde hodit na ftpcko ty utilitky?Havne jak na klienta...doufam ze klient proti Ovislink je pohoda,ne?