Bohuzel jsem nemel kismeta, ale zakladni utilitka ve Windows dnes v inkriminovanou dobu nenamerila nic vic nez tradicni Armabeton1 a Armabeton2. Nezapominejme, ze dany vysilac nemusi byt vubec dle 802.11b, takze ho treba taky nenajdeme!
A vubec, nemuze dochazet k interferencim nasich anten? To by asi vypadalo ovsem jinak, ze? Taky je pravda, ze ruseni jsem pozoroval uz temer od zacatku, jen nikdy nebylo tak vazne. Treba rusime my nekoho a on se uz nastval... (Armabeton na 11 kanale?).
vcera jsem poprosil Janka aby udelal mereni a chytil
cditesting na 13 kanale, tedy na tom kde mame AP.
Rikal ze tyhle uz predtim chytal, ale ze byli na 6 kanale.
Ad mereni v nedeli - samozrejme ze te nenecham trpet samotneho
Vím, že někteří se tam ani teď nedostanou, ale přeci, v CF jsou aktualizované záležitosti ohledně naměřených hodnot, ke kterým se tedy dostanete jen, když se dostanete na FTP, ale za to nemůžu.
V rychlosti: Signál lítá nahorů dolů, jednou si polepší 2 dBm a podruhé zase zhorší o 4 dBm, tak to bylo v sobotu, oproti pátku jsou to, ale i skoky o 10 dBm, to vše měřeno od mne.
Dále, jsem zjistil zajímavé věci přes Prism Test Utility od Intersilu, že když si s tím člověk začne hrát, tak pak NetStumbler začne dělat takový divoký věci jako, že v Ad Hoc (když se do něj přepnu) začnu náš signál chytat na kanále 11 pak 1 a pak zárověň všechny 3 kanály 1, 11 a 13.
Tohle nám fakt chybělo, v době kdy nevíme co bude za 2 měsíce ještě do toho příjde tohle hrozivé rušení.
Je také možné, že v okolí si někdo nový začíná postupně hrát a ani netuší co nám to dělá, nemusí to být nutně někdo ze stávajících objektů v okolí ZPNet.
Tak pozor, právě zase teď měřím, skoro normální podmínky, tj. Infrastruktura, 5.5 Mbit fixně, nic nestahuji, s ničím si nehraji, jsem v pohodě, nikoho neprudím ... a náhle se objeví kanál 12, a mám AP i na kanále 12, dobrý ne ?
Přitom tohle normálně nedělá, normálně se drží našeho kanálu zuby nechty a takovéhle přeskoky normálně nebývají.
Ve ctvrtek vecer byl signal skutecne v pohode, lepsi nez ted, takze ta antena (60) zjevne fungovala dobre. Podle Standy se s ni nic nedelalo. V patek to zase neslo. Vypada to jako by tam skutecne byl nekde jen nejaky spatny kontakt. (Nebo vetrny vypinac ;-)?)
Bohužel nás včera již tlačil čas a nebylo vybavení na zadělání té kabeláže a spliteru. Večer by do toho nejspíš navíc natekla voda a to se nám nechtělo.
(šli jsme změřit pozadí a případný zdroj rušení a vyklubala se z toho opět závada - to máme ale smůlu, takže jsme již nezkoušeli zaměnit 60 za 180 zda je vadný pouze kabel-konektory nebo jeden konektor na splitru)
Jinak CDItesting na 13kanále tam opravdu je, no podívejte se na logy, dal jsem je na ZPNet
Zravstvujte,
jsem zpet doma. Nemuzu se pres modem dostat do CF, kde je jiste vice info proto se ptam zde: (posledni post je 9.6.)
jaky je soucasny stav na strese? je nejake vykryti smerem na me? chystam se jit koupit Xi626 a nejakou antenu, tak abych s tim nesaskoval zbytecne. Kdyby byla treba nejaka pomoc jsem vzhledem k navratu do Cech samozrejme opet k dispozici.
Cupy