Jezevec
Newbie
|
Tak sem si to tu cely (skoro) precet.
2 Gogoo a spol: Pokud vim, jakykoliv odposlech komunikace je nazakony a neopravnuje te k nemu ani souhlas kohokoliv krome organu k tomu urcenych. Navic nelegalne ziskane dukazy jsou pro pripadny soud nepouzitelne, naopak by se ti mohlo stat ze te dany clovek zazaluje za nelegalni odposlech.
Predpokladam, ze pokud bys byl pripojenej do CZFREE site (z kontextu si myslim ze ne), pude pres tebe traffic nejen od "tvych" zakazniku, kteri ti eventuelne odsouhlasili odposlech (takovy bych chtel videt), ale i od nezucasnenych lidi, jejihz pakety na tebe dou diky routovani.
Sam provozuju router jak ve firme tak soukrome pro kamose a loguju jen minimum (napr u firemnich mailu kdy,kdo,kam) rozhodne ne cely maily. To mas stejny jako kdyby na poste otevreli tvoje dopisy okopirovali je a zalozili protoze by mohli obsahovat neco nelegalniho. Podobne je to i s ostatni komunikaci.
K identifikaci bohate staci cas + pridelena IP. Kdyz mi napr. kamos zavinil BAN na HUBu DC (byl tam sprostej) nepotreboval sem na to abych zjistil kdo to byl zalohovat komunikaci stim HUBem. IMHO pokud ma nekdo pridelene verejne IP, neni zadny duvod vubec neco logovat, protoze je videt jeho IP.
Nadruhou stranu chapu (castecne) tvoje duvody, ale takhle to opravdu delat nejde (respektive de, ale tvym klientem bych se nestal ani kdybys mi za to platil).
|