vlada-strizkov
Team Leader
Team Member: MOD |
Trubicka misto tycky by vadit nemela, desetinkove odchylky v rozmerech a poloze prvku taky ne.
Hledal bych problem v pripojeni napajece na dipol, v tom transformacnim clenu apod. Prinejmensim tam asi chybi symetrizace, ale ani to nemuze zpusobit totalni selhani anteny, ktere popisujes. Nejsou moc dlouhy ty vyvody co jsou kolmo pripojeny na dipol?
O yaginach toho moc nevim, ale co jsem videl, tak napajeny dipol se dela obvykle s gamma prizpusobenim nebo se pouziva skladany dipol se symetrizaci a transformaci. Nevim jestli tahle konstrukce neni trochu moc zjednodusena. (To provedeni transformacniho vedeni dle puvodniho navodu se mi taky moc nelibi, pripada mi ze stredni vodice jsou spojeny zbytecne daleko od konce tech koaxu.)
Jen pro ilustraci, jednou jsme se Simou provizorne pripojili panelovy Nko na koax tak, ze stred byl pripojenej na stred konektoru a stineni vedlo ve dvou skroucenych pramenech obloukem k dvema pajecim ockum pritazenym na protilehlych stranach plaste toho konektoru, kazdy ten pramen mohl mit tak 2cm. Bylo nam jasny, ze to neni koser, ale necekali jsme ze antena bude uplne mrtva, odhaduju ztratu na 5-10 dB. Holt jsme na 2,4 GHz...
Pokud to nebude v tomhle, tak jeste snad ta nosna tyc - vzhledem k vlnovy delce ma dost velkej prumer a muzou mit vliv jeji dielektricke vlastnosti. Ale ze by to tu antenu uplne zabilo bych necekal.
Jestli mas digifotak tak tu napajeci oblast zkus treba vyfotit (v detailu) a posli to sem. Treba nekoho neco napadne.
Mas moznost zkusit jak se chova na protilehlych koncich pasma (1. a 13. kanal?)
Naposledy upravil vlada-strizkov 02.06.2003 v 15:47
|