Snazim si udelat predstavu kolik v dane chvili stoji ineternetova linka o garantovanych parametrech(jak do Nixu tak do zahranici,vychytavky typu Transgas pomijim) a rychlosti 1, 2, 3, a 4Mb .Pokud nekdo vite jake jsou soucasne ceny trebas od GTS,Inway,Contactel a pod. Samosebou preferuji spise pasmo 3.5GHz,ale pokud to jde i pevnou linkou co dela treba Nextra od Telekomu pripadne 2.4GHz a tak.Jestli se to tu v poslednim mesici resilo tak se omlouvam nenasel jsem jiny thread.
Kdyz jsem si pred cca 4mesici delal pruzkum toho co rikas a obvolaval/obmajlovaval poskytovatele tak triapulka vychazela snad nejlepe.Jenze tehdy jsem chtel mensi lajnu a navic po ADSL a dalsich zmenach sla cena predpokladam dost dolu.Lokalita je pobliz Brna .A trebas co vim tak Ceske radiokomunikace(neplest s Tdebilem) maji udajne 18000 za 2Mb a GTS kolem 25 000 .Chtel bych tyhle ceny skonzultovat tady na foru s nekym kdo do toho ma pristup/vidi do toho,pripadne nekdo kdo si v poslednich tydnech takovy pruzkum delal.Jinak Nextra pres telekom bzla nechutne draha...aspon na nizssich rychlostech.
Dle me ADSL chte nechte srazi cenu levnejsich linek at uz kabelu tak WIFI .aleo tom polemiyovat nechci,klidne to berte jen jako muj nazor a nezalezi jestli tam mate garanci nebo ne... .
Klidne mi prosim napis tu portovou konektivitu ono 2Mb uz je zajimave pro kohokoliv z vetsich firem,stejne stema firmama sem jednal naferovku ze jdu po cene a to se to hnedle pak aktualizovali cenicky :-)) .Jenze se mi moc do toho kolotoce nechce znovu a tak se ptam jestli neni nekdo znali aktualniho stavu.
To se mi teda nejak nezda, za tuhle cenu bychom ji brali vsemi sty rucemi. Ja tady jednam o 0,5Mbitu za skoro 20kKC a ty tu pises o 2Mbitu. Ze bych si na ne posvitil ... respektive na dealera )) No je fakt, ze je tady hacek z nasi strany. Nejblizsi bod je 10,5km vzdalenej anebo taky 35km pry z patere ))
Je taky fakt, ze taky jako jediny nam odpovedeli (Ceske radiokomunikace) ostatni na nas tezce dlabou, pry nerentabilni investice. BTW neznate nejake fy, co nabizeji Inet na 2.4, treba i mensi, ale za rozumne penizky )
Pánové, ADSL s cenama zahýbalo, cenový propad třeba u TELE2 snad zaznamenal každý (stačí otevřít jejich stránky). Ceny jdou rapidně dolů, vypadá to na cenovou válku providerů. Jenom během posledních 14 dnů se mi sešly 4 nabídky (a to ti obchodníci předem volali a vyzvídali, za kolik že to tu konektivitu máme - a následná nabídka šla vždy cenově pod...).
Asi nejzajímavější je teď akční nabídka od providera Ha-Vel, reklama jde i v rádiu.
Dle nabídky, co mi dorazila do pošty je technologie 10,5GHz a cena za 1Mbit je měsíčně 12997,- bez DPH (je v tom i pronájem technologie). V nabídce jsou další podrobnosti včetně mapy pokrytí atd.
Cena 2Mbps je u nich měsíčně 15997,- Kč bez DPH.....
To už jde ne ?
Má to ale háček. Tyto ceny platí při podpisu smlouvy na 4 roky. Při smlouvě s kratší dobou platnosti je cena vyšší... (i když ne o moc)
Evidentně se kalkuluje s dalším propadem cen konektivity dobudoucna.
Ha-vel ma peknou nabidku,jen je škoda že v Brně asi nepůsobí.Nadruhou stranu 4roky úpis je sebevražda,když se skoro co rok zdvojnásobuje kapacita při stejné ceně .Takže nejlíp mít výpovědní lhůtu do 3měsíců či 6měsíců a co rok tlačit trošku na providera a? hodí větší lajnu.Stejně furt se to vyplatí dát třebas místo 16tis 18 a mít tuhle možnost...tedy většinou je to tak.
V Praze, Brne, Ostrave, Plzni, Hradci Kralove, Ceskych Budejovicich a snad i Pardubicich lze objednat vyhrazene pripojeni 1 mbps za 17.500,- a 2mbps za 24.500,-, jedna se o garantovane pripojeni v licencovanem pasmu. Nevyhodou je minimalni upis na 12 mesicu