Vse ostatmi vcetne ping lossu a jinych kravinek bylo odstraneno a zbyva vec posledni. Pri vetsim zatizeni trafficu, tedy downloadu na plno, se pravidelne stava ze to na moment vypadne. Pak se spojeni s AP obnovi a vsechno jede tak jak ma. Zkousel jsem pingovat pres AP a tam problem nevznika, jen pri plnem zatizeni. Na AP je hostap 0.0.3. Nejaky napad jak si s timhle poradit?
Mozna nekvalitni linka, jaky mas pingy pres ten spoj kterej pada? Treba ja mam ping 1,3 sec kdyz je sit uplne nejpretizenejsi. zrovna ted mam 76ms. packetloss jsem mel cca 45 procent.
Mam stejny problem. Pouzivam hotap 2002-10-12. Kvalita linky na to nema vliv. Dela mi to u vsech klintu. Jakmile se zvedne trafik, tak to obcas na chvili prerusi spojeni. Uz jsem se s tim smiril :-(
Packet loss je nastesti minulosti, packetloss - 0%. Pokud se zacne byt nejaky traffic, rekneme ze jeden zacne pres AP tahat od druheho 300> kb/s pak ping jde dolu tak 10-70ms a sem tam i nejaky packeloss do 20%, coz neni zas tak strasne povazime-li, ze AP ma co delat aby chytlo a preposlalo vsechny informace.
O packet lossu jsem psal, respektive se ptal, kdysi pred timto dotazem, ale na reseni jsme neprisli.
Proste jsme vzali predkomiplovany pakl a udelali novy Gentoo install a od te doby mam ping pres AP na ostatni masiny v radiusu cca 1km 4-5ms coz se mi zda jako slusny zaklad povazime-li zdrzeni na rozhranich samotnych.
to ferda> tebou popsany problem jsem mel az na to, ze ping obcas letel na 3000 ). Stalo se to z niceho nic a proste to prestalo jit a nepomohlo nic. Reseni Viz par radku vys
to Burza> momentalne testuji WIN -> AP -> WIN a taham 1GB file cca 250Kb/s a mam 300MB zatim to nespadlo tak se uvidi. Smirovat se s tim moc nechci
to zdenek_dc> kvalitou linky to asi nebude ja mam cca -75db SNR a nikdo kolem me neni pod 80. Ping jsem pravda sledoval, ale celkem se mi zda, ze pokud jedna stanice taha na plne pecky (at uz to znamena cokoliv) a soucasne zacne stanice pingovat po te same trase, tak ping se nutne zmenit musi a to jedine k horsimu, cemuz odpovida tech 76ms.