Nazdarek
tak jsem taky ve vzduchu. Moje MAC je 00-09-5B-35-08-0B
Netusite nahodou, komu patri 02-00-8D-7A-46-53 (jedinna, kterou jsem nasel). Kdyz tak, muzete mi dat nejaky echo, jak to natavit(kanal,802.11b adhoc...)?
nemate nekdo nahodou volnou antenu? potreboval bych ji pujcit na jeden den na zmereni signalu. Popripade nevite jestli anteny na kabelovku mely stejny konektor jako se pouziva na wi-fi?
no neni to na mereni ke me. Takze jeste jednou kdybyste vedeli o nekom (treba sobe) ze mate antenu (lehce smerovou - 12dB polarkac staci :-) tak se mi prosim ozvete, je to jen na jedno odpoledne.
OTÁZKA:
Je možné majitele domu nějákým způsobem (pomocí zákonů) donutit k povolení umístit na střechu anténu jinou, než pro příjem televize a radia?
-------------------------------------------
ODPOVĚD:
Vážený pane,
zákon, na který se ptáte, je zákon o telekomunikacích č. 151/2000 Sb., který v § 91, odst. (6) ukládá vlastníkům domu, bytu nebo nebytových prostor umožnit uživatelům tohoto domu, bytu nebo nebytových prostor příjem rozhlasového a televizního příjmu provozovatelů ze zákona (pouze!). Netýká se tedy antén vysílacích nebo antén určených pro jiný příjem než je výše uvedený. Rozhodnutí o povolení stavby takovéto antény je plně v kompetenci majitele domu.
S pozdravem
Ing. Jan Ševšík
ředitel odboru státní inspekce telekomunikací
To neni pravda, v zakone je napsano "telekomunikacni antena", coz je cokoli, co vysila v nejakem rozsahu frekvenci a je to myslim do 5GHz, takze vpohode. Odkaz je nekde ve FAQ
Halo lidi, je nekdo kdo ma wi-fi kartu a je se ochotnej semnou pojit? Ale musi to bejt nekdo deeesne blizko, protoze ja mam jenom tu malilinkatou antenku co k tomu dodavaj-nepodarilo se me sehnat to 24 db síto :(
Zdravim,
po maturitni opici se uz zacinam vracet do normalniho zivota, omlouvam se za 14ti denni vypadek.
Dneska jsme s Daliborem postavili moje AP, Marek (wifimen) mi pujcil jednu 626ku , do tydne bychom meli mit komplet vsechno postavene a odzkousene. Povoleni k umisteni anteny na dum ocekavam tak do 3 tydnu a pak muzeme pripojit jiznak dal do centra.
topic
THNX2: Dalibor,Marek
P.s. Jestli vam chybi anteny tak tady mam 2 plechovky funkcni a odzkousene a k nicemu mi nejsou. Davam je do placu za 150,-