Myslim ze neni spatny napad aby byl v CZFree nejaky globalni news server, ktery by peeroval s nejakym serverem zvenci. At se bavim s kymkoli, news server na ktery ma clovek povolen zapis je poskytovan ISP. Snazil jsem se posilat pozadavky na TransgasNet (jsem na Internet pripojen pres ne), ale nikdo mi bohuzel neodpovedel. A myslim ze prave TransgasNet jako majoritni ISP pro CZFree by mohl poskytnout server, ze ktereho by se dalo peerovat. Uvital bych zde vyjadreni predevsim Deu, protoze pokud vim tak prave Deu je ve spojeni s TransgasNetem, mohli by se k nemu tudiz chovat jinak nez mail rovnou zahodit. Pokud jiz nejaky news server existuje, prosim o jeho adresu, ve foru jsem bohuzel nic nenasel.
Diky
No vzhledem k problemum ktere jsou s kapacitou linek si myslim nejaky vlastni news server moc dovolit nemuzeme - resp. musel by bezet u TGnetu (pro tuhle branu) a feedovat se pres NIX, protoze zahranici je prilis drahy - tenka linka.
Pokud najdes nejaky news server ktery je shopen feedovat a prijimat i prispevky (ne vsechny tohl e obousmerne maji povoleno - kvuli spamu atak) tak to sem napis.
Myslim ze ale vzhledem k objemum dat ktere v newsech probehnou denne zatim nemame kapacity a ani poptavku po teto sluzbe. Kdysi jsem hodne newsy sledoval, ale dnes napr. ne. Moc lidi kteri je chteji asi nenajdes... Jinak jsou demony na nntp, ktere umeji stahovat jen ty skupiny ktere jsou pozadovany - cteny.
No, myslim ze neni nezbytne nutne, feedovat vsech 50000 (nebo kolik jich dneska ten FULL_SET ma) skupin. Klidne by se dalo zacit skupinama cz.×××.×××× a na pozadani pridavat dalsi. Naprostou vetsinu grup z full_setu nikdo z CZF necte a cist nezacne. Myslim, ze skupin ktere by se feedovali by mohly byt i vyhledove max. stovky. A kdyby se to nastavilo na synchro nekdy nad ranem, mohlo by to byt pouzivatelne i pri nasi konektivite ven.
Jo, a na ten karlak (ns.felk.cvut.cz) jedu od roku 96 do dneska, akorat to nekdy par mesicu nebezelo a nebo se nedalo prizpivat.