To ale tak na fotbalovym hristi za dobryho pocasi ne? Mezi tema pocema jsou zdi domu, u me minimalne tri z toho jedna 1m siroka nosna, u kamose jenom jedna pul metru siroka nosna. K tomu nejaky ten strom cestou a tak o podobnem reseni ani neuvazuju...
To uz me taky napadlo, ale nevim kde se da takova fajnovost poridit. Na velkoobchodech jsem ho nevidel (o maloobchodech ani nemluvim) a navic predpokladam, ze po min nez 100m (300m) se prodavat asi nebude. Holt tezka situace....
Napřed to zkus jen s kouskem UTP u sebe na jednom miste např 1m (min 0,5m) jestli to chodí tak chyba je ve trati. Zkontroluji jestli mas dobře poskladane dratky v konektoru.Ethernet pouziva totiz jen 2 pary z tech 4 co je v UTP a to zelenej a oranzovej (standardně)
Mimo chodem 25m pro UTP není žádny problem, ani v rušení také není, chyba musí být jinde. Při nejhorším požívej starší model Ethernetu tj. koaxialní kabel RG58 s sitovými kartamy s BNC vystupem, je to nej levnější řešení ethernetu, který vám přijde jen na několik stovek korun při plné funkčnosti (jede to ale jen 10Mbps, ale neříkejte že potřebujete více) a je tam výhoda že to jede i na vzdálenost 300m, velmi odolný spoj. Pokud mate možnost pokládat kabel tak o Wifi neuvažujte, je to poslední varianta počem muže člověk sáhnout pro propojení do sitě.
ted jsem to meril a zjistil jsem ze ja osobne mam UTP mezi barakem a garazi taky cca 25m, mam to v plastopvym husim krku. na jedne starne 10Mbit sitovka PCnet32 (tak ji identifikuje linux) a na druhy je 10Mbit hub 3com z vyssi tridy.
a vlastne jeste neco. v panelaku jsem tahal UTP z 10 do 1 patra (cca 30m) a taky to jede. Bud mas nekde zkratovanej kabel, promer si to nebo mas spatne zapojeny dratky.
Pro primej kabel se zapojujou pin 1-1 2-2 3-3 6-6, pro prekrizenej 1-3 2-6 3-1 6-2 (pro pohledu na kontakty a kabel smerem k sobe)
Ja mam s kamosem doma 130m RG58 kabelu, natazenych stridave nad zemi (na podezdivce) a ve vzduchu (asi 40m) a zadny problem pokud nepocitam sousedovic zvire (psa), ktery nam ten kabel asi 3x prekousal nez jsme ho lip natahli. A taky nam ho asi soused presekl parkrat bubnovou sekackou. Alespon si to myslime ale uz se to asi nekdy nedozvime, mame to asi 4 roky a 2,5 roku jsme na to nesahli. BTW vodici lanko nemame, jsme prasata a kabel je pekne provesenej. Zvolili jsme tohle reseni kvuli dosahu (UTP ma cca max 100m), tehdy levnejsim combo sitovym kartam a taky hlavne odolnosti koaxu.