Já jsem o WISPu původně taky uvažoval, když jsem přecházel z bootování z diskety na Flash, ale nakonec jsem zůstal u distribuce Bering, kterou jsem používal na té disketě. Je opravdu extrémně osekaná, i traceroute se tam musí přidávat jako balík, ale zase má mnohem lépe vychytané chyby (momentálně je ve verzi 1.1 stable). S SSH se vejde do 2MB, se Zebrou a qmailem tak do 2,5MB.
Podarilo se vam nekomu rozchodit telnet na pocitac s WISPem tak, aby i graficke rozhrani bylo pres telnet videt v poradku? Ja se sice pres telnet bez problemu pripojim, ale vsechny 'graficke' (ona je to ASCII grafika) aplikace jsou rozhazene - jak wdistconfig menu, tak treba wavemon .... a tahat porad monitor na strechu se mi fakt nechce.
diky
(jinak se mi WISP snad uz trochu uklidnil, bez problemu tyden up-time, o vikendech ho obvykle preventivne restartuji, to nikdy nemuze uskodit)
Sorry, na tohle nevim jak odpovedet, odpovedet se da jenom na konkretni otazku. Proste co jsem fakt potreboval jsem rozchodil (treba dhcp), co neslo tak jsem si sam sobe vysvetlil, ze to vlastne nepotrebuji (treba pevne ip adresy pro nektere MACy)
To vypada dobre - ale otevira mi to dalsi 2 dotazy: zatim jsem veskerou konfiguraci delal primo na routeru (tj jsem u nej fyzicky sedel), ted bych to chtel zvladnou na dalku (prece jenom na te strese nic moc pohodli). Jenze
1. nevim jak na router vubec nahrat nejaky soubor (drive jsem pouzival disketu). ftp klient ve WISPu neni, ftp server asi jo, ale at nastavuji co nastavuji, tak jakykoliv pokus o pripojeni je odmitnut (connection closed by remote host)
2. lrp baliky jsem pridaval jenom pred instalaci, editaci souboru syslinux.cfg. Jde to i nejak primo z WISPu
Tj jde pridat balik jenom pres telnet na dalku? diky
Diky!
zacina me lakat tam z tech lrp baliku nainstalovat vice, kdyz to vypada tak jednoduse. Cimz si ale zpusobim zbytecne problemy ...
(akorat minimalne ftp server/klient tam jeste budu muset dostat pres disketu, neni tam soubor /usr/sbin/in.ftpd, takze ftp server fakticky nejede)
Shanim nakou minidistribuci Linuxu, ktera by pri startu vyhledala PCMCIA karty orinoco a obsahovala by XFree, kterym by byl asi Netscape nebo Mozilla. Proste aby to vsechno udelalo samo a slo pres to bezdratove pripojit k Czfree. Mam Brutusware a ten tohle vsechno umi az na to, ze nepodporuje PCMCIA, kdyby je umel tak je to OK.