Namontovali jsem novou antenu a nastaly problemy se strasnym dropem packetu na ceste. Tak jsme dali zpetu starou a porad to same. Popisu presneji.
1. bod 300m od AP jede na Winech LQ/SS 66/46 pri normalnim provozu, osvedcilo se nam dat natvrdo vsude 11Mbit kolem 200-250 kbyte/s pres AP.
2. bod 600m od AP take Winy LQ/SS 53/40 rychlost stejna
3. bod 400m od AP Linux RH9 router/AP 40-44/92 LQ.
SNR je tak od 75-80 po klientech.
Co to dela-> Packet loss je strasny, samotny ping jede/jel stabilne tak 2-3ms z AP na klienty, zkrz tak do 5 ms coz si myslim, ze je OK. Ted to jede jak se tomu chce neky tak, nekdy stovky nekdy desitky. Zaroven podivnosti pokracuji ze jednou taham 200 >, prijdu za hodku a jede mi to s jinym pingem a 20 kbyte/s... Jiste pochopite me rozcarovani Ono je to jeste zaimavejsi ze dva mezi sebou tahali stridave tech 200 > a k tomu 3. to jeleo tech 20. Pritom vsem se (teoreticky - protoze tomu co rika soft jak na Winech tak na Linuchu rika moc neverim) zhorsil signal. Dnes rano jsem dosel k PC a ono to nejdnou ukazuje LQ/SS 40/26 Linux 20/92. S antenou nikdo ani nehnul.... CO SE TO PROBOHA DEJE?!
AP bezi na Gentoo s poslednimi WIRELESS utilitami/HostAPem.
Hledal jsem po foru a nasel par veci tykajicich se podobneho chovani... ale reseni to neprineslo. Kua drat!
Zkousel jsem AP a klienta jen par kroku od sebe a ono to jelo ok, rikal jsem si, ze by mohl byt problem v antenach... ale tam problem asi nebude, kabel.... no nakabelu byly obe anteny a OK...
Sem z toho jelen, 14 dni mame nove AP a slapalo jako hodinky a ted tohle...
Nu jestli jste se dostali az sem tak dik za vytrvalost, kdyz budete vedet dejte vedet. DIK.
Krom toho deste - je mozne ze je tam nekde ruseni, ktere se neprojevi v noise ratio, navrhuju zkusit (Wlan til pod win to umi) Site Survey - monitorovani obsazenosti na okolnich kanalech, tam se vetsino projevi vse. Pripadne se pak treba jenom na zkousku prestehovat na jiny kanal...
Prsi, prsi Konektory jsou nainstalovany pomerne nedestivzdorne (samozrejme ze destivdornost bude zajistena v nejblizsi dobe), ale v tom problem asi nebude. Zkusil jsem neco jineho. Nastavil jsem AP na ad-hoc a hled jede to pekne, ping 2-3 rychlost 400-500. Takze tim bych vyloucit problemy na ceste PC - ANTENA. Ovsem... po nekolikatem downloadu/uploadu se mi uz nepodarilo navazat spojeni . To sou mi veci.