Dneska jsem poprve objevil CZfree.net a precetl zde hodne threadu vcetne FAQ. Bohuzel mi neni jasny ten zakladni princip. Chapu - domluvim se s kamosema, kteri chteji mit rychlej a pristupnej net. Kazdej si koupi WiFi sitovku, kabel a antenu a jeden z nich bude fungocvat jako AP. To chapu: ale jak je to dal? V navodu pro zacatecniky se pise, ze v dohledu musi byt dalsi AP. Takze v celem CZfree.net jsou vlastne vsichni "pospojovani"? Ale jak probehne samotne pripojeni k internetu? Co je centralnim bodem CZfree.net? Schazi mi zde opravdu podrobny navod - zactecnik tady z toho muze byt dost zmateny.
Predem dekuji za odpoved!
Ještě dodatek,vypadá to že bydlíš v Praze a tak to máš o něco snažší než Ti ostatní co jsou v menších městech či dokonce na vesnicích.
Toto podobné téma se tu probíralo už mockrát ,že není nikde pořádně napsáno co kde a za kým jít. Pomůže Ti třeba seznam dobrovolných kontaktních osob a také když si zadáš do vyhledávání téma a dáš vyhledat v příspěvcích.
Je tedy fakt, že tedy FAQ je neúplný, ale není čas psát nějaké velké tutorialy pro začátečníky.
CZF je rozmanité nejen způsobem připojení, jakým médiem, ale také tím, že každý to řeší jinak, to je rozmanitost a je nutné velmi často sám vzít iniciativu do svých rukou. Jednat na vlastní pěst a jednat ve svém volném čase a zkusit sám na to přijít, velmi to člověk obohatí, pokud si z toho vezmete jen to dobré.
Jo a ještě jedna věc, CZF nemá žádný centrální bod a nemáho tak z podstaty věcí a plyne to tak z přirozenosti toho, co CZF znamená a pokud by ho měla, pak bude pouze jen naoko a úmělý.
a) Fajn, ale jakou roli teda plni CZfree? Jaky je rozdil mezi tim, kdyz si zaplatim pripojku ADSL a s kamosema ji budu po Wifi sdilet a kdyz budu u CZfree?
b) CZfree zajistuje prave to pripojeni? Tohle mi totiz neni jasny. Proc jsou vsichni pospojovani? Kvuli sdileni dat a samotne pripojeni k netu si resi kazdy sam (resp. spravce AP)?
Z Prahy bohuzel nejsem :( Z Telce, okres Jihlava. Az sem dorazi ADSL tak pry mame byt jedni z prvnich, komu ji nabidnou (naproti nasemu domu je ustredna Telecomu) - doufam, ze to bude aspon do konce roku
Ctirad ti odpověděl možná ještě líp než já, stručně a výstižně, není k tomu co už dodat.
Že se tu vůbec plácám se svými subjektivními náhledy, Ctiradovi odpovědi musí být pro tebe dostatečné.