Zdarte, prosím vás, kdo tu máte na starosti ipčka?
potřeboval bych nějaký ten rozsah pro jablonec, 15.5. se pouští do ostrého provozu sí? v jablonci, sice na komerční bázi, ovšem cenově srovnatelná s cenami dostupnými u czfree. jde mi o to, že jedu už v rozsahu 10.1.1.0/255.255.255.0 a rád bych byl kompatibilní s czfree z hlediska adresace a umožnil lidem přístup do czfree(za což prachy neberu). Navíc tu za dva měsíce bude aj tunel do prahy. možná dřív. jestli by to bylo možné, hoď to někdo do fora jablonec - nový přípojný bod či sem, aby bylo možné ty adresy nastavit už toho 15. a nemusel jsem překonfigurovávat celou sí? na dvakrát. netdave na mě zcela evidentně peče, důvody, ze kterých tak činí jsou momentálne nepodstatné.
Na IPv6 nevidim nic vyvojarskeho. IPv6 ma jiz pevne dany kriteria a dokonce se na jeho bazi pomalu zacinaji vyrabet routery. Je zatim zcela jiste blbost ho nasatit ke klientum, ale pro pater se jiz da pouzit. Tusim ovsem, ze je problem si nechat jednotlive IPcka zaregistrovat. Protoze veskere IPv6 jsou jedinecne, je zapotrebi je zaregistrovat v jakemsi prozatimnim registru. To je ovsem problem, protoze prvni sada IP pro provoz IPv6 byla tusim do posledni jiz rozdana.
Co se tyce komercni baze FreeNetu, pak si myslim ze to neni az tak spatne, pokud se IMHO necha ve smyslu ducha tohoto projektu jaka si "volnost" k pripojeni se do site. Jinak by to mnoho spolecneho nemelo. Tot muj osobni nazor.
Jak je to s náklady? Někde jsem tu četl o 1500Kč na počátku + 500Kč měsíčně, ale co stojí hardware? 2000, 5000 nebo 10000? Stačí přibližně. Komp. mám .
Jak je to s rychlostí připojení?
Trochu moc otázek, co?
Zatím to je asi vše. Dík za odpověď.