Jen tak na okraj: Bleskojistka na takto vedenem kabelu ti pri primem zasahu bleskem moc nepomuze, dokazala by eliminovat staticke, indukovane nebo zbytkove prepeti, vic po ni chtit nemuzes. Tim nerikam ze je zbytecna! Jak je pravdepododobny primy zasah bleskem? (ochranna pasma hromosvodu, delka kabelu). Problemem bude spis rozdil potencialu mezi PC. Bezpecne reseni je budto drahy (a rychly) opticky kabel nebo RONJA (CRUSADER ..).
Nevíte někdo jakej je rozdíl mezi konektorama RP-SMA; R-SMA; SMA protože mám kartu Edimax (EW-7125+) s konektorem RP-SMA a konektor budu mít R-SMA (od Alpawave)????
Sraz, proc ne? Souhlasim, kdy bude necham na Vas. (mam dovolenou a muzu si upravit program podle potreby).
Pokud jde o NOD Jardak - revize ma uspesne za sebou, vsesmerovka je konecne (na ctvrty pokus) nastavena, i smerovka miri zhruba smerem na Olduu - tam mi zatim chybi pigtail. Cekam na material. Uz se nemuzu dockat az budou prvni data. ;-)
Zitra budeme s Tilikem pokracovat v testech.
Pri zkouseni konfiguraci jsem si trochu rozhodil sitove nastaveni (prestalo fungovat SSH)- ted je stroj NODu doma - musim jej nastavit.
Az dostanu od Tilika nove fotky, aktualizuji sve stranky.
Nejak se mi na mape nedari zmenit udaje o svem NODu. Jde to vubec?
JardoK jak to vypada ? uz vysilas ? ja jdu tak za pul hodky na strechu. Tak dokud bude antena uvolnena tak s ni muzu otocit na tebe. Kdyztak se ozvi na ICQ 41177998
Dneska muj nod mel velice uspesny den. Mam doma jak svuj NOD Jarda tak i PC NODu Tiliko. Skouseli jsme vsechny mozne prenosove varianty,a po prvnich neuspesich se preci jenom (diky Yankovi) povedlo vsechno zprovoznit.
Parada!!!
pres tyto stroje jsem si mohl bez problemu brouzdat na Internetu. (samozdrejme vse fungovalo i z lokalnich siti jak NODu JardaK tak i NODu Tiliko).
Potom jsme vyrazili do terenu (zahradka restaurace Bohemia). Signal zpocatku nebyl nejlepsi (to je slabe slovo), musel jsem snizit rychlost na 2Mb. Ale kdyz vezmu v uvahu jeho sireni pres huste zalistneny strom a prijem v miste ktere je 15stupnu pod vyzarovaci rovinou anteny, nebylo to zase tak nejhorsi.
Zitra se uvidi, budeme testovat dosah v prime i neprime viditelnosti.
Nazdar vsem,
pred chvilou sem se pridal do mapy (Busch), bydlim v tom jedinym "vysokym" panelaku u zory, ze strechy bude urcite viditelnost dobra na vsechny strany...(
ja bohuzel bydlim ve 3 patre=na strechu dost daleko(( Z balkonu bych mohl videt asi na LukasK-a...
Zatim bych se pasoval na obycejnyho usera, na stavbu AP nejak neni cas(studia v Brne), a hlavne penize(brigada zadna (
cus bus Busch
PS:sorry ze sem zalozil novy tema, nejaks em se uklik
Tak muj NOD v letnim provedeni (ti co byli na srazu vi u cem je rec) spokojene bezi v bedne NODu. Na volnem prostranstvi proti PCMCIA karte ORINOCO bez pridavne anteny jsem se videl na vzdalenost asi 1.5 km (ORINOCO je taky jedna z nejcitlivejsich karet na trhu) pri dodrzeni maximalniho povoleneho vykonu (licence GPL)!! Smerem do mesta mame s Tilikem proveren dosah na 1.2 km (nad zastavkou tramvaje Pionyrska - vypadovka na Brno). Dosah s externi antenou jsme nemohli vyzkouset - nefungoval pigtail. Asi bude podstatne vetsi. Mam pripravenu smerovku smerem na Hodolany/Holice na Olduu - az pojede, a pripravuji se na druhy smer - Tabulak (snad P.M., Geodet, Tiliko ...).
Pripadam si jako sirotek..
Ne vse se povedlo, behem testovani jsme zjistili, ze v me oblibene hospudce Bohemia se na NOD da pripojit jen venku a to jenom z urcitych mist. Signal tlumi rozlozity strom u kaplicky, a velky uhel k horizontalni vyzarovaci rovine anteny. U anteny je sice mirny priklon v tomto smeru, ocividne to nestaci. Vic ji priklonit nemuzu - prilis bych zeslabil signal ve Slavonine. Premyslim nad nejakou retlanslaci.