zdravim..sem relativne dost laik..mam zajem o pripojeni kteto siti-lokalita:praha9 bechovice-ulice na vanhove..co musim proto udelat?..co se tyce viditelnosti kam fsude musim dobre videt+sjakymi naklady mam pocitat neberuli v potaz cenu wi-fi zarizeni?..diky za odpoved
Zdravim všechny,
chtěl bych se zeptat, zdali je možné se připojit k újezd net? Potřeboval bych přístup na internet rychlejší než modem. Bydlim v ulici Hořejšího, to je na kraji újezda kousek od staré školy na kopci.
Předem DÍKY
To o čem mluvíš, je právě to, co mi na CZFree vadí - nemůžeš se vlastně na nic spolehnout. Vem si, že jsi investoval nemalé peníze do zřízení svého AP - směrovka na Bodycounta, všesměrová distribuce a teď je to všechno v prd..., protože ti vysadil 1 člověk. S tím přístupem jenom pro registrované to není až tak úplně pravda. Dle informací pana Pilného by měla být vyhrazena určitá volná kapacita zdarma - osobně jsem s ním o tom mluvil. Nějakých 5 kbps - vím je to směšný, ale zatím je určena pro testovací účely, aby sis mohl otestovat jestli se dohulákáš na jejich AP. Ale chtěl bych navrhnout panu Pilnýmu, takovou férovou variantu (mě se netýká, protože budu od příštího týdne jeho zákazníkem). Pan Pilný použil pro propagaci své sítě Újezd.net fórum CZFree - bez něj bych alespoň já osobně se vůbec o ujezdnetu nedozvěděl a měl by tedy pro CZFree udělat nějaký revanž. Tzn. umožnit na svých AP přístup do CZFree ZADARMO. Myslím si, že to je ta nejférovější varianta, kterou může udělat.
Jak si tak to forum asi po pul roce procitam, tak zjistuju ze moje prognoza, ze CZFree casem zacne upadat quli komercnimu boji, se pravdepodobne naplnuje.
Samosebou ABAKu nepatri cele nebe nad nami, takze si preci kdokoli muze postavit v Ujezde a Bechovicich AP a propojit se do CZFREE... A ze to zatim nikdo neudelal, nevim. Ja se do CZFREE pripojovat nebudu, mam k tomu duvody. Pripojim se do internetu. Pres koho? Pres toho kdo mi to umozni jako prvni. A pokud pak prijde nekdo s lepsi nabidkou, sorry, pripojim se pres toho lepsiho. To je proste zivot.
CZFREE je krasa nesmirna, ale spolehat se na to, ze nejakymu studentikovi nerupne v kouli, to fakt ne!
Rád bych jenom upřesnil, že jsem připojen přes újezd.net a nehodlám na tom zatím nic měnit ani po znovu připojení mého AP k CZFree. Jistě, vše má svoji dynamiku a kdo ví co bude zítra?
Pro zasvětcené: byl jsem připojen na bodycountovu směrovku směrem na újezd (ta byla přepnuto do módu managed), kromě toho tam má ještě všesměrovku domácí výroby (v modu AP), kterou sice chytá jeden člověk (možná víc) v Běchovicích, ale já z ní mám tak slabej signál, že se prostě nenakonektím ani 24db sejtem.
No takze jsem jiz tyden pres Ujezd.net pripojen tez a neni s tim zadny problem a od zari pokud to bude chodit porad takhle pekne zvysim rychlost na 256