Je pravda, že pokud budete ten váš maxidům zateplovat, tak to bude spolu se střechou něco stát, ale za 15 000 000 by vaše družstvo mohlo postavit jen o malinko menší barák kousek vedle
To je však problém družstva a vaší rady, která si to odmávne.
Nicméně malinko nechápu, proč by měla na střeše vadit jedna či dvě vcelku nenápadné anténky včetně toho, že by mohly být umístěny na stávajícím anténím stožáru (jako třeba AP FCI)...
Podle zakonam mas na instalaci anteny na strese pravo, takze nejaky zakaz neexistuje. Bez na stavebni urad a pozadej o jejich pisemne vyjadreni a to tem prudilum na drustvu ukaz, pokud stejne nebudou chtit, muze jim to stavebni urad prikazat a pozit silu, treba URNU :-)))
Tak jsem volal předsedovy a říkal mi, že jakýkoliv "šlápnutí" na střechu nepřipadá v úvahu. Plán opravy střechy plus zateplení je na příští rok. Střecha by mohla být šikmá (a né rovná), tím pádem by se problém docela vyřešil, leč stavební úřad jim to nepovolil, prý u dvanácti patrových paneláků se nepovoluje šikmá střecha vůli statice...
Smola, jdu sepsat tu žádost pro umístění dvou antén aspoň na boku...
Mezi nama, vcera, kdyz jsem se podival na nas barak, tak tam pribyla nejaka antena na pekne tlusty rezavy lesenarsky trubce, a v baraku ticho po pesince.
Tak se mi konečně (po týdnu lezení po střeše a kompletní výměně
kabelů serveru...) podařilo připojit na JM na FCIho hurá :-)
ještě to chce vyřešit lehce tuhnoucí mašinu 5 restartů za půl dne
a bude to OK :-(
02.05.2003 v 10:39
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Cus
Ta tuhnouci masina uz me s.... nevite nekdo o alternativnich ovladasich
hostAP uz mam plny zuby (a logy plny blbejch hlasek)
kdyz jsem zameroval tak jsem mel vykon na max takze lidi ve vysocanech
ze me meli asi radost
po zamereni jsem ho utahnul ale porad je jeste trochu vic
jinak signal je celkem v pohode 12/92
antenu mam 24db sito wifimen vi presne co to je.
5,5 metru nad zemi a tesne lizam strechy okolnich domu
panelak neni videt vubec jenom stozar s antenema
Pokud by se podařil rozprodat 2Mbit tak tyto ceny jsou reálné.
Agregace maximálně 1:1.8, což je například s ADSL (1:20 až 1:50) naprosto nesrovnatelné.
Centrální iGW by měla být na node DarkArt 2 takže dál přes node FCI by měla být další šíření