No nevim zda zakladovka VIA EDEN popripade VIA EPIA je idealni, sice obsahuji procesor, ale maji pouze jeden PCI slot, sice obsahuji interni sitovku, takze by vyuziti snad nasly max. jako ethernet konveror. Nejsem si jisty podporou procesoru VIA EDEN v linuxovem jadre. Volba VIA C3 procesoru do routru / AP je z duvodu nizke spotreby, nizke ceny a relativne vysokeho vykonu v celociselnych vypoctech volbou dobrou, ale osobne bych volil k tomuto procesoru MB MicroStar MS-6368 PLE, ta ma 3 PCI sloty, integrovanou sitovku, grafiku, zvukovou kartu, takze vsechny 3 sloty zbyvaji pro WiFi karty . A sestava VIA C3+MS-6368 se da poridit levneji nez za 2800 bez DPH.
Tak uz jsem psal, ze ty WEN-2021 nejsou a nebudou, ale to vubec nevadi!
Ten produkt co je nahradil nejaky WL-A14 se zda byt mnohem lepsi!
Zrovna to testuju a jsem proste uchvacen tim, co vsechno to umi ..
Umi to vsechno co ten WEN-2021 a navic to ma webovou spravu (funguje i v mozille),
a mnohem lepsi utility do windows, ktere napriklad umoznuji regulovat vystupni vykon
z windows!
Take to ma 802.1x a nekolik dalsich vychytavek ..
Jedine - oproti tomu WEN-2021 je vlastne jen jeden vystup na antenu, coz az takova
velka nevyhoda neni.
Naproti tomu to ma lepsi radiovou cast, takze ma udajne vyrazne lepsi citlivost.
Jo jinak cena je stejna takze 3790,- bez DPH.
Zdravim panove,
tak ted jsem vytvoril apcko, je to itxo s ctrojkou, stromecek na dve pci, 2xpci redukce a v tom orinoco + linux + hermes AP a beha to jak VINO! Uptime den a kus a zatim zadny problem. Proste orinoco je trosku jinej kalibr. Sice ten AP modul hermes_ap nema zadny vymozenosti, ale vicemene staci a zbytek si dodelam pres iptables. Jsem naprosto spokojenej, dal jsem to do maly plastovy krabice, zdroj stabilizovanej vlastni vyroby a jsem nad miu spokojenej.
Az to torsku jete zlevni a bude verze s pcmcia slotama a CF slotem, tak budu v sedmym nebi.
takze price je 2800za desku, pak 2000za dve redukce, 3000 za dve orinoca. Drazsi nez normalni PC, trochu drazsi nez kvalitnejsi hw ap, ale muzu s tim delat co chci. Sice neni regulace vykonu na orinocach, coz je skoda, ale da se to prezit.
Jinak hermesAP je upravenej driver pro orinoco aby orinoco jelo v APmodu. 100% stable nebot to loaduje tertiary firmware do karty a nedela to nic moc softwarove.
Tohle je idealni reseni s ohledem na velikost a funkcnost na APcko + propojeni na dalsi AP. A zere to asi kolem 35W.