Zdar ve spolek. Přidal bych se, ale zatím se moc neorientuju, co je realné atp. Bydlím na ulici Uprkova 2, úplně nahoře, na Božetěchovu bych měl vidět, ale dnes v noci je nějak moc tma, takže to zkusím ráno. Mohl by mně někdo dát základní info o způsobu, jak by to mělo ve finále fungovat? Díky.
Ahoj Romane. Fungovat by to mělo na principu, že sami si vytvoříme sí? pomocí bezdrátových spojů v pásmu 2.4Ghz. Když nás bude víc lidí, budem se moct domluvit na nějakém zůsobu připojení k internetu (nepočítaném a nepřetržitém), kde bychom se podělili o náklady na připojení. Prvotní náklady jsou ale na vybudování sítě, tzn pořízení propojovací antény, karty do počítače a další blbosti. Nevím kolik by to mělo stát přesně, ale někde jsem viděl kalkulaci asi kolem 6,5 tisíc. Náklady na připojení k internetu by se pak rozdělili tak, že by přibližně za 300 kč na měsíc měl každý neomezený přístup k internetu. Funguje to zatím tímhle způsobem v Praze, tady v Brně se to rozbíhá děsně pomalu. Jak sis všiml, marně se snažím s předcházejícíma přispěvovatelama dát dohromady.
Zdravim vsechny, chtel bych se pustit do tohoto projektu. Bylo by dobre se sejit a dohodnout se na nasich moznostech a zamerech. Napiste me mail a dame sraz.
Pokud chcete sraz uskutecnit, tak at tady aspon nekdo napise, ze tam prijde! Pokud bude reakce 00nic, tak na to kaslu taky ;-) Jinak neni problem tam zarezervovat stul.
Jsem rád, že ještě žiješ. :-) 29.4 by se mně to hodilo, akorát bych za místo setkání navrhoval Country bar, po schodech dolů a doprava od Vysočiny. Co ty na to?
Tak v úterý 29.4 v 19 hodin se potkáme před Country barem. Budu tam čekat venku, abychom se nehledali. Pokusím se poslat maila lidem, kteří tady přispívali, aby nás bylo víc. Uvidíme, kolik se nás tam sejde. Petr
Zatim pres eTel 128 kbit/s, ale uvazuji bud nad upgradem na 256 nebo prechodem na 512 ADSL. Ale s tim ADSL bych pockal tak 2 mesice - myslim, ze by se to vyplatilo.