VasekD
Newbie
|
Chtěl bych všechny, kterých se to týká, požádat o následující věc: když je nějaký problém, probírejte ho tady, ve veřejném fóru. Snad to není nic tajného.
Jak jsem zjistil, ZPNet je teď odstřižen od CZFree, protože karta, původně použitá ke spojení na Dvorce, je teď přesměrovaná na Mikronu. Díky tomu máme opět spojení na naši IGW, ale zato nemáme CZFree a tudíž ani CF. Ostatně, od začátku tvrdím, že Connected Fórum je blbost, nechápu, proč bylo založeno jako paralela k již existujícímu fóru, jenže nepřístupná z Inetu. <sarkasmus>Obzváště vhodné je k řešení problémů s propojením v CZFree, když je dostupné právě jen přes CZFree.</sarkasmus> Ale o tom jsem mluvit nechtěl, to se jen projevuje má grafomanie.
Stay d mi potvrdil domněnku, že karta, která byla předtím namířena na Mikronu, odešla a je nyní reklamována. Reklamace bude patrně trvat měsíc, protože jinou nemají a další dodávku čekají právě až za ten měsíc. Díky tomu máme opět spojení na Mikronu, což je fajn - jediné, co mi na tom vadí, je to, že nikdo nic neřek. Jinak samozřejmě je poněkud hloupé kritizovat někoho, kdo - na rozdíl ode mně - investoval svůj čas do vyřešení toho problému, takže tak to samozřejmě nemyslím - naopak, dotyčným děkuji. Jen prosím, příště informovat.
Mezitím nastal jiný problém. Někdo - nevím kdo a ani netrvám na veřejném označení, ale je to někdo, kdo má roota - pustil na APčku Seti@Home. Co je horší, pustil ho bez nastavení a s výstupem do logu. Seti se zacyklilo a furt se ptalo na nastavení. Nejenže to silně vytěžovalo procesor, ale po nějakém čase ten log zaplnil disk, nebo? nabyl velikosti asi 1,2GB.
Když dovolíte, byla to ukázka extrémního diletantismu. Zaprvé to vůbec nemělo být spuštěno bez souhlasu ostatních - ten poč je nás všech. Zadruhé to nemělo být puštěno pod rootem (teď musím přiznat, že si vlastně nejsem úplně 100%ně jist, že to opravdu běželo jako root, ale asi ano). A za třetí, když už to ten někdo spustil, tak se aspoň mohl vzápětí mrknout, jestli to dělá, co má.
Jak jsem řekl, netrvám na veřejném označení viníka, a dokonce mám značné pochopení pro mnohé boty, sám jsem jich pár udělal. Ale přinejmenším bychom měli vyloučit možnost, že se nám tam naboural někdo zvenčí, takže by bylo potřeba čistě z tohoto praktického důvodu, aby se původce přihlásil.
|