Vítej ve fóru. Jseš na skvělém místě, myslím že tak na 90% na Anděl vidíš. Přípojný bod Kováku 12 poznáš podle pozinkovaného stožáru, na jehož vrcholu je trubková všesměrová anténa, a v prostřed drátová parabola směřující na Národní třídu.
Mohu bez problémů sdílet konektivitu k internetu, určitě se dohodneme na pro tebe výhodné rychlosti/ceně.
Tvá střecha má perfektní výhled na značnou část Prahy, a možná nám otevře možnost propojení s dalšími body, do spojení s tebou proto vkládám velké naděje.
Budu se těšit na další informace, v případě potvrzení viditelnosti se můžeme domluvit na proměření signálu, příští týden budu mít k dispozici testovací sadu Wavelan Orinoco.
jsi na klicovem miste, vidis toho z prahy docela hodne. Akorat jsem nedokazal identifikovat, jestli vidis me - praha 7 letna kus od stadionu smerem na vychod. Ale asi ne, pac stadion je modry a ten tam tusim neni. Ale mozna vidis kamosovy rodice, hned vedle technickeho/zemedelskeho muzea, v podstate u letenskeho tunelu (Letohradska).
a kdyz na to tak koukam, tak na strahov je videt dobre. Jen me napada, ze bychom meli zjistit, jestli na strahove pouzivaji nejakou 10.* sit, abychom se adresove nekryli s jejich rozsahem. Stacilo by se domluvit s jednim clovekem, ktery by u nich na svem kompu rozjel vpn do freenetu a meli bychom strahov pripojitelny, tem lidem by pak stacilo nainstalovat si vpn (treba openvpn) a byli by i ve freenetu.
Potreboval bych co nejpodrobnejsi detail Vinohrad mezi Nuselakem a dejme tomu Vinohradskou. Pokud tam trefime nejaky sikovny barak , tak jsem ochotny zafinancovat accesspoint.
Extra me zajimaji ulice Jana Masaryka a Rimska.
Qualita fakt nic moc
No nevadi - behem pristiho tydne vylezu s dalekohledem a digitakem na strechu a zkouknu to.
Trosku problem bude vzdalenost. Podle Infomapy je to 3,5 km, takze to bude chtit lepsi smerove anteny. A to jeste neuvazuju stavajici radiovy provoz v ceste (myslim ze zrovna ve smeru ma hnizdo Globe).
jsem tu úplně nový a koukám trochu jako vejr, tak se omlouvám za možná stupidní dotazy (nemám momentálně moc čas všechno tu procházet).
Vidím se na panoramatické fotce jbohace, bydlím na protějším břehu řeky proti Narodnimu divadlu. Chtěl bych se připojit do CZFree.Netu, ale nevím co mám pro to právě teď udělat a co to bude stát (HW a provoz).
Můžu nabídnout akorát přístup na střechu činžáku (ul. Zborovská) a na půdu, eventuálně nevytápěnou místnost u půdy. Obojí je s elektrikou a uzamykatelné.
na Clockuv navrh pojmeneovavam svuj node "Bakulak" (s carkou nad druhym a). Je to vzity nazev pro tento dum - podle ucitele Frantiska Bakuleho, ktery zde ve tricatych letech mel skolu pro postizene deti a s peveckym sborem jenz z nich sestavil ziskal mezinarodni vjehlas.
Jinak node je vpodstate skoro otevren pro verejnost...
60ti stupnova sektorova antena je namirena na hotel Forum/Corinthia Towers, takze zabira Vinohrady a Pankrac.