Ze vam winel tuhne, to neprekvapuje, protoze masivni narust trafficu (zejmena z noveho AP hobbit) posila pravidelne do kytek i chudaka nastrese, pres jeho wlan0 cely winel jede :-( Delame co muzeme... pokud nekdo muze venovat ATX case + intel board + Pentium II ci Celeron, bylo by to vynikajici...
Zaroven bych rad oznamil vsem, kteri se doposud tesili z chyby v mem QoS a jeli na neregistrovanych IP adresach prakticky neshapovanou rychlosti, ze se mi snad uz opravdu podarilo QoS doladit tak, ze pojedou jen tech 32 kbps sdilenych.
Testovaci IP adresa 10.18.1.100, na ktere si je mozne vyzkouset rychlost 96 kbps zarucenych, 256 kbps max. v hodnote 1000 Kc mesicne bude v provozu jeste asi tyden. Doufam, ze pak se winelaci snad konecne rozhodnou po vzoru karlose z orechovky a AP hobbit ("Babanet") pro nejakou placenou rychlost (muzete ji mezi sebou i sdilet), a ja vam budu moc donest antenu AVH08 od Jirky Zusky, ktera se u nej prave dokoncuje a bude k vyzvednuti tento tyden.
aha, tak pokud musel xChaos zdrazit, tak je to nemile, 96 proti 128 je docela rozdil.
Jinak v Elle jsou _maximalne_ laxni (nejenom kvuli jejich otevrenemu wifi) ... zrejme jim to spravuje nejaka firma, ktera na ne kasle a oni jsou radi, ze jsou radi (takze na nic nesahaji).
Tak se mi zatim dari celkem solidni spojeni na winel...nevim jestli je to reinstalaci systemu a tweakovanim vseho mozneho anebo jestli to jen dotycny ma vypnuty..no to se casem uvidi. Celkem zvlastni ale je, ze i pri paketlossu 0-2% mam prumerny ping na winel asi 80ms ..cca od 30 do 200ms! Netusim cim to je, drive jsem mel ping vzdy porad 4-5ms. Nevim jestli to je zatezi winelu (AP hobbit + cim dal vetsi mnozstvi members czf) anebo nejakou chybou na winelu...
jinak stranky ktere rozjel covex na 10.18.1.1 jsou dost dobry pocin a casem nam to urcite pomuze poladit i takoveto problemy...
ad Covex> co se presne deje s winelem, ze pada spojeni winel-chaos?? winel chyta zase sam sebe?? koukam, ze to tedka rano zase nejede...spadlo to nekdy v noci. Vcera co jsem byl u compu padalo spojeni na 10.1.1.1 cca kazdych 30min ...mozna to ma i co docineni s tema pingama 200ms ...