Nevim presne, proc se Deu s Clockem pohadali, ale myslim je na vine celkove spatny zpusob moderace techto diskuznich for,
Jsem proto, aby jakakoliv kritika nebyla cenzurovana. CZFree.Net by snad mel byt komunitni sit - ne totalitni sit... nejsme sakra preci nici soukroma sekta, CZFree.Net je proste technicka specifikace, ktera umozni vybudovat nejsvobodnejsi a nejlevnejsi internetove pripojeni...
Prosim spravce tohoto snekowebu ci velke praotce czfree, aby si mne s okamzitou platnosti vlozili do ingore listu,sebrali me avatara a jine hracky a pokud to dokazou, znemoznili mi pristup alespon do toho fora ci radeji vsude.
Neni to bezucelne. Je totiz velmi pravdepodobne, ze bych v blizke budoucnosti napsal sem ci kamkoli se dostanu, nejakou velmi negativni poznamku, ktera by mohla prinejmensim posramotit jejich jesitnost.
Zdravím,
nemáte někdo materiály/podklady/ideje/schémata a podobně ohledně detekce kolize na AUI . Zatím jsem zběžně prohlédl dokumentaci IEEE802.3 dostupnou na ronja.jikos.cz a nejsem z toho moudrej.
No právě, že asi nee. Jak sem to studoval, tak těch obdélníků se tam posílá víc...
Taky je divný, že mě ten spoj obstojně jede a obě karty jsou v režimu halfduplex. Sou tam 3COM 3C509 AUI + UTP, revize tuším F.
AUI neni rozhraní pro spojování sí?ovek, ale ke spojování chipsetu sí?ovek s přenosovým médiem pomocí konvertoru,.
Takže AUI na sí?ovce.
Pár TX - odchozí data v manchester kodu.
Pár RX - příchozí data v manchester kodu.
Pár COL - příchozí informace o kolizi.
napájení - napájení externího transceiveru.
Na AUI se připojuje transceiver Tj. sranda, která dokáže sdílet přenosový médium s ostatníma sí?ovkama, konvertuje úrovně a vlastnosti signálu, doplňuje pomocný funkce jako loopbac, link integrity test atd.
Pokud jde o transceiver, který používá médium, kde může dojít ke kolizi, tak musí kolizi na médiu detekovat a oznámí ji sí?ovce tak, že pošle po určitou dobu na col pár sí?ovky 10MHz obdelníky.
Ahoj vsichni DPS chtivi,
vcera se nam s StB podarilo v podstate srovnat dosah Rx postaveneho na DPS a Rx v hnizde.
Chyba je, ze v tom schematu k DPS jsou uvedeny jine hodnoty toho filtru okolo NE592 nez v nejnovejsim vydani schematu od Clocka. Kdyz se ta seriova kombinace odporu 100ohm a kondenzatoru 82pF nahradi jenom kondenzatorem 270pF tak dosah rapidne vzroste. Dostali jsme se na 2m.
Ze by to byl usvit DPS verze Ronjy?
Hmm, to vypada nadejne! A co TX a AUI, porad jeste plati ze AUI ma mensi dosah a vetsi packet loss, nebo to bylo jen tim RX? Jeste by me zajimalo, jak sou ty DPS velke - jestli se vejdou i do nejake mensi trubky (na kratsi spoje).