Tak jsem to opravil, dik za upozorneni. Nakonec jsem objednal AWL500. Co se tyce Prism, tak nevim, co ta specifikace znamena, ale da se predpokladat, ze to nema, kdyz to nikde nezminuje. Jinak mi prisel prvni mail poslany pres tu AWL300, tak pripojit to jde a funguje to. O vic mi nejde
Btw. jasne ze je v USB elektrika, ale vysvetlete to napr. moji tiskarne, bez externiho zdroje... sem se zeptal, a je tam jen kablik USB.
Myslite, ze by byl dobry napad udelat hned na uvodni stranku nejaky link na strucnou tabulku, kde by byly vdycky nejake tri odkazy, jak levne koupit PCMCI, PCI, USB a AP? Tri nejlevnejsi tipy s kontakty, kde koupit. Leckomu, kdo nema tolik casu procitat vsechny posty, by to usetrilo spoustu sil a hlavne kacek.
Tak jsme si nechal dorucit uvedeny zazrak. Jsem z toho silne zklamany. Jasne, ze jsem se mel lepe podivat, ale nemam cas jen na hledani info ohledne WiFi, ne?
AWL500 je pro nase pouziti naprosto k nicemu. Je to jednoduche AP, jednoduche ovladani pres web. Staci strcit do switche nebo kompu a napsat 169.192.1.1 a je mozne konfigurovat.
NEDA SE:
nastavit client mode - jede to jen jako AP
nastavit vykon - nezjistil jsem ani, jaky vykon to muze mit - pry 100 indoor a 300m outdoor
Dal jsem to ani nezkoumal. Zkusim to poslat zpet a budu doufat ve sve penize. Jsem z toho zdrcen, uz jsem se tesil, ze se pripojim.
Tak to si me vubec nepotesil. já už mel radost že bude laciné HW, a zase nic. regulace výkonu mě vůbec nevadí, ale že to jede jen jako AP, je celkem problém. a není možno do toho dán nejaký nový fw, který by to uměl? Co ted koupit?
Stahnul jsem si na nej manual a zas tak spatne nevypada. Pro moje ucely by asi stacil, ale nezjistil jsem, zdali ma moznost externi anteny, zda se, ze ne. Muze mi to nekdo potrvdit a ma nekdo zkusenost, jak funguje?
>Cyber: Doporucuji si dodelat stranky. A nepouzivat flash
>Tihec: novy firmware je, ale neverim, ze to tam je. Preinstalovavat jsem ho nechtel, protoze se to pokusim vratit, tak aby to bylo v puvodnim stavu. Mozna by to mohl zkusit Cyber, kdyz to ma na sklade?
>Petrik: ma vzadu externi antenku, ktera se neda odsroubovat, ale muzes ji ustrihnout a zbytek uz vymyslis
Jestli ti bude stacit nevim, mozna, pokud mas velkou kancelar a chces v ni spojit nanejvys 32 pocitacu. Nepocitej ale s zadnymy velkymy vzdalenostmi (treba venku), vyzarovaci vykon nelze regulovat (ani nevim kolik je), cili ani zvysit/snizit a prizpusobit kablu a antene.
Jinak je to moc pekna hracka, staci strcit do switche, natukat v Mozille 192.168.1.1 a jedem!
To all: otazka je stale stejna - co ted koupit? Asi to budu resit kartou a kompem, ale jestli u me nebude signal, tak to bude konec, protoze pocitac mi nikdo nedovoli dat na strechu nebo sousedum na balkon. A 10m kablu k antene, to uz je pomalu sci-fi.