Muzu dat k dispozici asi 10 krabiček. Z 1 strany maj AUI(15 pinovy konektor-samec) z druhe strany TP zastrcku. A je natom jeste 6 kontrolek.
Kdyby se to hodilo na neco uzitecneho, tak jsem je ochoten darovat.
Nechci nikomu kazit obchody nebo tak něco,...
Ale jen chci upozornit na to, že jako konverze mezi clockovým AUI interfacem je tohle nepoužitelný,...
Už jsem to skoušel,...
No projevil jsem PMkem zajem o minimalne dve "krabicky" , uz je to nekolik dni a jeste se nikdo neozval... Mam pocit, jestli to spis neni nejaka kachna :-).
Bral bych to ikdyby to bylo halfduplex, hlavne potrebuju mit moznost jednu stranu Ronji napichnout na switch :-(. Zatim s tim jsou jenom problemy...
highlander > Jakto, AUI je AUI. Mam dojem, že tam k tomu něco zbastlim . Hlavně že se zbavim těch signálů integrity, který jsou v TP.
Jinak nevíte někdo jak je to s tou Ronja 100M, jestli je to už ve funkční podobě??
macros > To opravhu nevim, full nebo half, hlavně že nám to tu vůbec pojede... je to jen pro koncovéhou USERa. Já vím do páteře by bylo super FULL a do dokonce ve 100M
Myslim nato, že použiju akorát CLOCKovu optiku a elektroniku total překopu..... ví bůh jak to ještě dopadne.
Vykuchal jsem nějakou sí?ovku s čipem UM 9096.
Je to převodník mezi UTP 10M a AUI.
Fungoval, ale jen 3 minuty, pak shořel , zapomněl jsem se podivat že je napájenej (na sí?ovce) z 5V sekce a já ho píchnul přímo na 12V z AUI.
Taky by se dal použít brouk AM79C98 nebo AM79C100, ale nevim kde ho mam shánět. :( -Je to vlastně ekvivalent s jimným rozpoložením vývodů.
Nejde mi Scanner, ale až pujde (tenhle ovladač pod XP nebježí) zanechám tu nějaký "scany" toho mýho bastlu (je dělanej růčo a pájenej trafopájkou )
Každej takovej převodník pokud neni full udplexní funguje tak, že to co do něj přes AUI přijde tak to jednak pošle dál přes TP, ale taky aby to dodržovalo normu to pošle tim AUI zpět. Tzv. loopback. Je to proto, že některý sí?ovky to potřebujou pro správný chod,...
No a co se asi stane, když spojíme dva takový konvertory AUIčkem,...
Po TP přijde packet do jednoho konvertoru, ten to vezme a pošle na AUI ten packet přijde přes AUI do druhýho konvertoru a ten to pošle přes TP pryč, ale taky zpět přes AUI.
Když to přes to AUI dorazí do prvního konvertoru tak ten to pošle dál přes TP a taky zpět přes AUI. Vzniklá smyčka honí packet furt dokola,..
řešení je použít konvertory, který maji možnost vypnout interní loopback a tak eliminovat tuhle smyčku,..
koukal jsem na datasheet toho AM79C98 a má skutečně na sobě vývod, kterej umožňuje vypnout loopback a ject full duplex,...
Takže konvertor s timto obvodem je opravdu vhodný jako konverze mezi AUIinterface a TP.