tak prave probiha testovani na HW AP Linksys resp dvou AP v rezimu BRIDGE na 18.5 km .. vysledky dodam behem tydne az aby taky bylo mozne nejak vyznamne vytizit linku
Na webu Linksyse jsem našel v dokumentaci citlivost verze s routerem a to -80dB pro 11Mb a -65dB pro 54Mb, zajímalo by mne zda citlivost je u PCI verze minimálně obdobná, protože u PCI a PCMCIA verze napsaná není.
Dále pokud jsi používal ty cca 1-2dB antény, které jsou součástí, tak na jakou vzdálenost vydrželo spojení na 54Mb (volné prostranství nebo zdi tak potom jejich počet a typ - cihla, panel, sádrokarton atd.) Dále jak to bude s upg na 802.11g finální verzi, protože nyní je to pouze draft.
Máte někdo nějaký rozumný software pro dálkovou správu Linksys WAP 54G ? Aby se dala taky sledovat úroveň signálu atd. ? To webovský rozhraní je dost hloupý.
Zajimalo by mne, jestli je i nejake jine reseni nez 802.11a,g pro vetsi prenosove rychlosti nez 11(resp. 22Mbit/s). Napr. breezenet (ten je tusim do 11 Mb/s) nebo nevim co by se jeste mohlo najit.....
Zajimalo by me, jak se Linksys chova, kdyz ho pouziju jako AP pro klienty s 802.11b a s 802.11g zarizenim. Pokud jsem cetl spravne, tak by se mela rychlost snizit pro vsechny,pokud se napoji jeden klient s 802.11b. Myslim, ze to neumi ten dual mode.
Jo a jsem zvedavej, jaka bude vysledna rychlost na tech 18 km co se tu pise. Ja bych chtel pouzit Linksyse na pater. Sice optika je zajimava, ale me tu trapi ty mlhy.
Mno ja jedu na 2 km na 520KB/s. Na jedne strane 24dB antena, AP Edimax v rezimu klient, vykon utazen na 2mW na AP. Na druhe strane smerova antena 18dB, vykon na HW AP Edimax utazen na 3mW.
Ale proc to pisu. Chceme koupit 4M linku a prave bude zapojena na strane te 24dB anteny (u klienta), tedy tento spoj a jeste dalsi dva budou paterni. Celkem klientu uz je 100, v lete pribudou dalsi. Proto jsem uvazoval o upgrade na G.
S tou optikou jsem take premyslel. Mno trochu se bojim mlhy. Na lepsi zarizeni nemam.
no a od kad ses.? jinak tech 520 kb/ je na 4mbit malo.. pac bys potreboval 4mbit full duplex tedy 8bit a to je vic nez 520kb/s jinak na ty 2 km by tomelo fungovat ) jinak to tedka budem zkouset na 3 km tak uvidim )