Nemate tu nekdo zkusenosti s bezdratovym prenosem videa (v plnem palu) + datovy kanal cca 100k - 1Mbit/s? Jedno z reseni je pouzit wifi spoj na data + zarizeni na prenos videa v pasmu 2,4 GHz. Bohuzel nemam zkusenosti s temato zarizenimi na prenos videa. Mam tu na zkousku nejakou krabicku Videotronic , ale pokud pobliz toho rozjedu wifi spoj, tak se obraz dost rapidne zarusi :-( Mozna existuje neco v jinem pasmu???
Nevím jakou máš představu o kvalitě, ale pokud by jsi opravdu chtěl tlačit 762x568, tak nemáš podle mne šanci při rozumné ceně za HW.
Ovšem pokud se o trošku uskrovníš, řekněme na 512x384, už se dostáváš na slušnou úroveň při rozumných požadavcích na počítač (2GHz). Předpokládám, že budeš ještě dávat zvuk do nějakého mp3, ac3., takže budeš tak na 0,8-1Mbps.
Celou dobu se předpokládám bavíme o online zpracování.
Presne tak bavime se o online zpracovani. Uz jsem nasel produkt od AXISu. Jedna se o HW krabicku, ktera prevadi analogovy video signal na digitalni s jpeg nebo mpeg2 kompresi a vysle jej po siti (video server). Datove toky dosahuje 0,25 - 8 Mb/s (dle kvality) pri 25 snimcich. Jen si nejsem jist zpozdenim obrazu za realem. Byl to jen takovy pokus, jestli se tu tim nekdo nezabyval. Tyto produkty jsou celkem drahe a tak bych jakoukoliv zkusenost uvital.
Bohuzel dvouprocesorovou masinu nelze pouzit, navic kdyz jsem zkousel pres winmedia streamovat video, tak to bylo mizerne (je fakt, ze jsem mel jen jeden gigovy procesor - 320x240/10 snimku za sekundu bylo dost malo, ale hlavne zpozdeni obrazu bylo nekolik sekund, coz je pro realne ovladani manipulatoru nepouzitelne). Lepsich vysledku udajne dosahuje realserver, ale ten jsem nezkousel. Omrknu to HW reseni a pokud bude vyhovovat, myslim si, ze to ve stredni kvalite (4Mb/s) pres wifi nebo breezenet protlacim. Jeste zvazuji pouziti 802.11g i kdyz u nas neni povoleno.
Tak to by me zajimalo, jak jsi tech 25 snimku dosahl? Cos pouzil za codek? Uz si to nepamatuji, ale ja mel winmediaencoder 7 (nebo 8) a mel jsem na moznost vyber ze dvou koderu (oba kodovali do mpeg4). Pokud jsi to v realu stihal 25 snimky, tak tos musel nejak prenaset pres mpeg2?? Prenasels to primo z grabberu nebo ze souboru?
Mpeg4 se dá v reálu komprimovat. Dělal jsem to už na Athlonu 1GHz, ale to nemělo už rezervu na zvuk do mp3.
Na 2GHz stroji to jede v pohodě i se zvukem. divx 5.03 v default nastavení, 512x384, 25fps a stereo audio do mp3. A ještě je nějaká rezerva. Otázkou zůstává, jak tohleto streamovat.
Jo a na sledování stačí cokoliv nad 500MHz (už od 400 lze, ale je to pruda).