Ahoj,
koupil jsem si CSAT-ISM 19dBi antenu, ale nechapu nasledujici: z umeleho zarice je vyveden koax, ke kteremu se vne anteny pripoji dalsi. Kabel tedy neni zadnym zpusobem pripojen k situ, to je to, co me mate. Jak to funguje? K cemu tam to sito vlastne je?
Sito je tam proto, aby odrazelo vlny na ten zaric, obdobne jako u paraboly. Ze k nemu kabel neni vodive pripojenej te nemusi zase az tak znervoznovat, protoze se jedna o BEZDRATOVOU technologii, kde se signal siri vzduchem
Jeste k Tvemu dotazu z jineho threadu ohledne montaze s V/H polarizaci: Zaric se montuje VZDY tak, aby byl rovnobezny s temi (hustsimi) draty na situ. Pak, chces-li H polarizaci, namontujes antenu na stozar tak, aby zaric byl naplacato (tj. draty na situ vodorovne). Pri V polarizaci naopak, cili zaric i draty budou svisle. Docetl jsem se to v navodu, co byl prilozen k te antene - ty ho nemas?
A co se tyce vertikalniho sklonu anteny, pokud druhy bod spojeni lezi vyse/nize, domnivam se, ze to rozhodne nevadi a ze to tak ma byt.
Ahoj,
díky za odpověď, to složení antény jsem odhadoval dobře :-). Návod tam nějaký byl, jedna A4 s obrázky, podle které jsem to dal dohromady, řídil jsem se ale pouze těmi obrázky, nic moc napsaného tam nebylo. Tak ted mam aspon jistotu, ze je antena normalni. :-) Dík.
PS: nevadi, pokud by bylo cele sito spojeno s opletenim? Třeba dotykem přes konektor...