Je uz v Neratovicich nekdo kdo provozuje czfreenet nebo jste prvni ? Co rikate predvanocni "besidce" ve skleniku v tydnu od 16 do 20.12.2002 chtel bych se na par veci zeptat a dame veci do pohybu.
uff to nestiham, dlouho delam, muzu tak v 19:00, pokud muzes tak domluveno, jak te poznam ?, predpokladam ze Dworkin se dostavi taky , tak kdopak se prida...
Takže po nějaké době tu jsou zase nějaké novinky a poznatky z našeho snažení.
V současné době máme k dispozici 3 karty 2xNetgear MA401 a jednu Z-COM XI-626 dvě homemade antény tzv. plechovky (Jameson a párky) a jedno APcko NETGEAR. Na jedné ze sí?ovek Netgear jsem udělal úpravičku pro připojení externí antény nacpal jí so svého Linuxu a rozchodil. Celé jsme to pak s Dworkinem nainstalovali u mě doma na půdu a vytáhli kabel s anténou na střechu. U Dworkina je další linux a již funkční připojení k internetu. Problém je tam ale s přístupem na střechu a tak to má zatím v kuchyni a vystavuje to za oknem nebo z okna. Bohužel ani v nejmenším se nám zatím nepodařilo spojit. Další Netgearu jsem neupravoval a máme jí v Notebooku. Jeden večer jsem s ním cestoval mezi těmi dvěma nody a měřil, kam až lze z kterého najít signál. No muj jsem naposledy chytil na rohu u LŠU (naproti videopůjčovně). Pak jsem zalez mezi lípy a už nic (zastínily mě ty baráky). Na Dworkinově straně je situace o něco horší, signál jsme sice chytli někde na rohu u prvního baráku, kterej stíní přímou viditelnost, ale pak už ani ?uk (docela sranda sedět s notebookem v parku a konfigurovat AP :-)).
Dnes jsem mluvil v buse s Honzou z Líbeznic, který už nějakou tu dobu provozuje svůj node a vyplynulo z toho, že to bude určitě barákama okolo Dworkina a že budem muset s anténou výš nebo hodit ještě někam jinam (nejlíp na panelák) AP a připojovat se přes něj.
Tedy stručně jsme na nejlepší cestě aby nám to začalo chodit. Také jsem prolezl net a našel spoustu verzí a návodů na domácí stavbu antén pro 2.4 pásmo, budem tedy testovat ještě různé antény.
Takže to je k aktuální situaci asi vše, kdo by mohl přispět svou špetkou do mlýna a ne jenom psát do fóra tak a? neváhá a kontaktuje mě nebo Dworkina.
PS: Danny zatím bydlí na Kojetický, ale bude se stěhovat do Byškovic.....
ahoj přečetl jsem si co se tu vše v Nera. dělo a zajímá mě jak to pokročilo jaký je aktuální stav sítě já jsem Na Výsluní a mám tu v testování AP ... v přípravě je link na Benešovku ...
Takže zase tu máme nějaké novinky. Vypadá to, že jsme s Dworkinem nezůstali ve snaze vybudovat v Neratovicích broadbandovou sí? osamoceni a začínají se oběvovat další pokryté lokality, které je třeba pospojovat. My v současné době provozujeme 2 AP, ke kterým je možno se připojovat. Jedno je naproti 2. poště a druhé u kina (zatím se sektorovou anténou směrem na zimní stadion). Máme link mezi oběma AP a je připojen jeden node v paneláku u stadionu.
Teď čekáme na již skoro měsíc slibovanou dodávku karet XI-626 a jakmile přijdou, budeme sí?ovat dále směrem k Vojtěchu a do Lobkovic. Budu prověřovat možnost vybudování AP v paneláku nad jednotou, odkud by konečně měl být zajištěn výhled na sídliště. V jednání je experiment se spojem do Mělníka a pokud to půjde propojíme se také se sítí v Líbeznicích.
Na Výsluní jsou dvě AP čka zatím nepropojeno ... ale časem by se dalo, jen to domluvit (kámoš naproti mně vidí na obě sítě) další člověk se chystá na benešovce a taky na paneláku u stadionu ( nad Lift servisem ) já na něj vidím ze střechy ve spodních Neratovicích naproti hotelu Martínek (mám tam dílnu tak tam chci taky dát AP ...
V 8mém patře u Martínka máme připojeného jednoho člověka a bude se tahat TPcko do prvniho patra ke kámošovi a ještě k jednomu, takže by to neměl být problém ho připojit, taky tam chci udělat AP, zjistuju moznost dostat se na strechu k BSce, mam znamy u Ceskyho mobilu a Dworkin ma nekoho u Tmobilu, takze jestli ta BSka patri jednomu z tehle dvou operatoru mohlo by se povist se tam dostat.